MANİSA'DA YÜZLERCE İŞÇİ ZEHİRLENDİ! KARACA SON DURUMU AÇIKLADI

MANİSA 21.10.2023 - 00:58, Güncelleme: 25.11.2023 - 16:45
 

MANİSA'DA YÜZLERCE İŞÇİ ZEHİRLENDİ! KARACA SON DURUMU AÇIKLADI

Manisa İl Sağlık Müdürü Erol Karaca Op. Dr. Erol Karaca, dün meydana gelen işçi zehirlenmeleri ile ilgili olarak açıklamada bulundu. 350 işçinin zehirlendiğini ifade eden Karaca, "Taburcu olan hasta sayısı 321, hastanelerimizde halen tedavisi devam eden hasta sayımız ise 29’dur. Hastalarımızda hayati tehlikesi bulunan vatandaşımız ise bulunmamaktadır. " açıklamasında bulundu.
Hastanelere başvuran hasta sayısının öğlen saatlerinde azalma gösterdiğini ifade eden Manisa İl Sağlık Müdürü Erol Karaca Op. Dr. Erol Karaca, olaydan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.  "SU VE GIDA NUMUNESİ ALINMIŞTIR" Yapılan açıklamada, "İlimizde, işyerlerine hizmet veren bir yemek dağıtım firması kaynaklı olduğu düşünülen besin zehirlenmesi vakaları gerçekleşmiştir. Hastanelerimize bugün öğle saatlerinde benzer şikayet ile başvuran vaka sayısının artması üzerine İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli koordinasyon ve çalışmalar gerçekleştirilerek olayın öğrenildiği ilk andan itibaren gerekli tedbirler alınmış ve bir aksamaya mahal verilmeden süreç yönetilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğümüzce ilgili yemek dağıtım firmasından su numunesi, yemeklerden ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda numunesi alınmıştır. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın tedavileri Manisa Şehir Hastanesi, Merkezefendi Devlet Hastanesi, Saruhanlı Devlet Hastanesi, C.B.Ü. Hafsa Sultan Hastanesi, Özel Grandmedical Hastanesi ve Özel Sekiz Eylül Hastanesinde gerçekleştirilmiştir." ifadesinde yer verildi.  321 HASTA TABURCU OLDU Yapılan açıklamada, "Saat 22.12 itibariyle olaydan etkilenen vatandaşlarımızın toplam sayısı 350 olup, taburcu olan hasta sayısı 321, hastanelerimizde halen tedavisi devam eden hasta sayımız ise 29’dur. Hastalarımızda hayati tehlikesi bulunan vatandaşımız ise bulunmamaktadır. Öğle saatleri yoğun olan başvuru sayısı ise ilerleyen saatlerde azalma göstermiştir ve hastanelerimize başvuru sayısı düşmüştür. Olaydan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, benzer vakaların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz." denildi. Hüseyin Güntaç Fömlu 
Manisa İl Sağlık Müdürü Erol Karaca Op. Dr. Erol Karaca, dün meydana gelen işçi zehirlenmeleri ile ilgili olarak açıklamada bulundu. 350 işçinin zehirlendiğini ifade eden Karaca, "Taburcu olan hasta sayısı 321, hastanelerimizde halen tedavisi devam eden hasta sayımız ise 29’dur. Hastalarımızda hayati tehlikesi bulunan vatandaşımız ise bulunmamaktadır. " açıklamasında bulundu.

Hastanelere başvuran hasta sayısının öğlen saatlerinde azalma gösterdiğini ifade eden  Manisa İl Sağlık Müdürü Erol Karaca Op. Dr. Erol Karaca, olaydan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. 

"SU VE GIDA NUMUNESİ ALINMIŞTIR"

Yapılan açıklamada, "İlimizde, işyerlerine hizmet veren bir yemek dağıtım firması kaynaklı olduğu düşünülen besin zehirlenmesi vakaları gerçekleşmiştir. Hastanelerimize bugün öğle saatlerinde benzer şikayet ile başvuran vaka sayısının artması üzerine İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli koordinasyon ve çalışmalar gerçekleştirilerek olayın öğrenildiği ilk andan itibaren gerekli tedbirler alınmış ve bir aksamaya mahal verilmeden süreç yönetilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğümüzce ilgili yemek dağıtım firmasından su numunesi, yemeklerden ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda numunesi alınmıştır. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın tedavileri Manisa Şehir Hastanesi, Merkezefendi Devlet Hastanesi, Saruhanlı Devlet Hastanesi, C.B.Ü. Hafsa Sultan Hastanesi, Özel Grandmedical Hastanesi ve Özel Sekiz Eylül Hastanesinde gerçekleştirilmiştir." ifadesinde yer verildi. 

321 HASTA TABURCU OLDU

Yapılan açıklamada, "Saat 22.12 itibariyle olaydan etkilenen vatandaşlarımızın toplam sayısı 350 olup, taburcu olan hasta sayısı 321, hastanelerimizde halen tedavisi devam eden hasta sayımız ise 29’dur. Hastalarımızda hayati tehlikesi bulunan vatandaşımız ise bulunmamaktadır. Öğle saatleri yoğun olan başvuru sayısı ise ilerleyen saatlerde azalma göstermiştir ve hastanelerimize başvuru sayısı düşmüştür. Olaydan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, benzer vakaların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz." denildi. Hüseyin Güntaç Fömlu 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.