MESİR TİYATRO FESTİVALİ’NDE AZİZ NESİN İZLERİ
MESİR TİYATRO FESTİVALİ’NDE AZİZ NESİN İZLERİ
486. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen 2. Uluslararası Mesir Tiyatro Festivali, Aziz Nesin’in “Bir Takım Azizlikler” oyunuyla devam etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, festivali sadece geleneksel bir etkinlik olmaktan çıkarıp kapsamlı bir kültür-sanat organizasyonuna dönüştürdüklerini vurguladı.
Manisa, 486. Uluslararası Mesir Macunu Festivali bünyesinde düzenlenen tiyatro etkinlikleriyle sanatseverleri ağırlarken, Aziz Nesin’in eseri kente tiyatro rüzgarları estirdi. Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Bir Takım Azizlikler” adlı oyun, izleyicilerden tam not aldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, eşi Özge Ekmen Dutlulu ile birlikte oyunu takip etti. Katılımcılar arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste ve her iki belediyenin şehir tiyatrosu yönetimi de yer aldı.
FESTİVALİN VİZYONU
Başkan Dutlulu, yaptığı konuşmada festivalin geçirdiği dönüşüme dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl atılan adımlarla Mesir Festivali’ne tiyatro, gastronomi ve kültür öğelerini dahil ettiklerini belirten Dutlulu, etkinliğin sadece mesir saçılan bir festivalden çok daha fazlası haline geldiğini ifade etti. Festivalin, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen tiyatro topluluklarıyla uluslararası bir boyuta taşındığı vurgulandı.
SANATSAL İŞ BİRLİĞİ
Oyunun ardından sahneye çıkan Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Seyfettin Süha Erol, misafirperverliklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi yönetimine teşekkür etti. İki şehir arasındaki bu sanatsal etkileşim, festivalin kültürel zenginliğini pekiştirdi.
Muhbir: SERDAR FAZLI ATALANLILAR
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
