NORVEÇ DEĞİL TÜRKİYE! KUZEY IŞIKLARI GECEYİ BÖYLE AYDINLATTI

DÜNYA 06.11.2023 - 10:43, Güncelleme: 06.11.2023 - 10:43
 

NORVEÇ DEĞİL TÜRKİYE! KUZEY IŞIKLARI GECEYİ BÖYLE AYDINLATTI

Dün gece meydana gelen solar fırtına, Avrupa ve Türkiye'nin birçok bölgesinde göz alıcı kuzey ışıklarının görülmesine yol açtı, olağanüstü bir görsel şölen!
Dünya'ya çarpan güçlü bir solar fırtına sebebiyle Avrupa ve Türkiye'nin birçok bölgesinde kuzey ışıkları görüldü. Dünya'da Norveç gibi çok az noktadan görülebilen kuzey ışıkları, muhteşem bir görüntü oluşturdu. BİRÇOK ÜLKEDE GÖRÜLDÜ "Aurora Borealis" adıyla da bilinen kuzey ışıkları; solar fırtına nedeniyle dün gece ABD, Kanada, İngiltere, Macaristan, Ukrayna gibi birçok ülkede ortaya çıktı. Türkiye'deki pek çok kentte de benzer görüntüler oluştu. Vatandaşlar o anları ölümsüzleştirerek kaydettikleri kareleri sosyal medyada paylaştı. KUZEY IŞIKLARI NASIL OLUŞUR? Kuzey ışıkları, aurora borealis olarak da bilinen doğal bir olayı. Kuzey yarımküre üzerinde, genellikle kutup bölgelerinde gözlemleniyor. Kuzey ışıkları, atmosferdeki yüklü parçacıkların Dünya'nın manyetik alanıyla etkileşime girmesi sonucu oluşur. Kuzey ışıkları, Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların (genellikle elektronlar ve protonlar) atmosfere girdiğinde, atmosferdeki gaz molekülleriyle çarpışmaları sonucu ortaya çıkar. Bu çarpışmalar sırasında yüklü parçacıklar enerji yayarak ışık üretir. Bu ışık genellikle yeşil, mor, pembe veya kırmızı renklerdedir. İHA
Dün gece meydana gelen solar fırtına, Avrupa ve Türkiye'nin birçok bölgesinde göz alıcı kuzey ışıklarının görülmesine yol açtı, olağanüstü bir görsel şölen!

Dünya'ya çarpan güçlü bir solar fırtına sebebiyle Avrupa ve Türkiye'nin birçok bölgesinde kuzey ışıkları görüldü. Dünya'da Norveç gibi çok az noktadan görülebilen kuzey ışıkları, muhteşem bir görüntü oluşturdu.

BİRÇOK ÜLKEDE GÖRÜLDÜ

"Aurora Borealis" adıyla da bilinen kuzey ışıkları; solar fırtına nedeniyle dün gece ABD, Kanada, İngiltere, Macaristan, Ukrayna gibi birçok ülkede ortaya çıktı. Türkiye'deki pek çok kentte de benzer görüntüler oluştu. Vatandaşlar o anları ölümsüzleştirerek kaydettikleri kareleri sosyal medyada paylaştı.

KUZEY IŞIKLARI NASIL OLUŞUR?

Kuzey ışıkları, aurora borealis olarak da bilinen doğal bir olayı. Kuzey yarımküre üzerinde, genellikle kutup bölgelerinde gözlemleniyor. Kuzey ışıkları, atmosferdeki yüklü parçacıkların Dünya'nın manyetik alanıyla etkileşime girmesi sonucu oluşur. Kuzey ışıkları, Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların (genellikle elektronlar ve protonlar) atmosfere girdiğinde, atmosferdeki gaz molekülleriyle çarpışmaları sonucu ortaya çıkar. Bu çarpışmalar sırasında yüklü parçacıklar enerji yayarak ışık üretir. Bu ışık genellikle yeşil, mor, pembe veya kırmızı renklerdedir. İHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.