NURLUPINARSPOR'A TAHKİM KURULU'NDAN İYİ HABER
NURLUPINARSPOR'A TAHKİM KURULU'NDAN İYİ HABER
TFF Tahkim Kurulu, 3 Nisan 2026 tarihinde aldığı kararla Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden 1965 Nurlupınarspor’a Manisaspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle verilen 3-0 hükmen mağlubiyet cezası, mevcut puanlardan 3 puan silinmesiyle ilgili kararı kaldırdı. 5 maç seyircisiz oynama cezası ise 3 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezasına düşürüldü.
Tahkim Kurulu kararı: Manisa 1965 Nurlupınar Gençlergücü Spor Kulübü’nün AFDK’nın 24.03.2026 tarih ve E.2025-2026/806 – K.2025-2026/2754 sayılı kararına itirazı incelendi.
KARAR OY BİRLİĞİYLE ÇIKTI
Yapılan müzakere neticesinde; Manisa 1965 Nurlupınar Gençlergücü Spor Kulübü’nün ve taraftarlarının ayrımcılık ve ideolojik propaganda içeren eylemleri nedeniyle FDT’nin 42/3. maddesi uyarınca 3-0 hükmen mağlubiyet cezası ile cezalandırılmasına, mevcut puanlarından -3- puan silinmesine, 5 maç seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasına dair kararın AFDK kararının kaldırılmasına oy birliğiyle karar verildi.
SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI 3 MAÇA İNDİRİLDİ
Manisa 1965 Nurlupınar Gençlergücü Spor Kulübü’nün ve taraftarlarının ayrımcılık ve ideolojik propaganda içeren eylemleri nedeniyle FDT’nin 42/3. maddesi uyarınca takdiren 3 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasına oybirliğiyle karar verildi.
Muhabir: SERDAR FAZLI ATALANLILAR
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
