OKUL ÇEVRELERİNDEKİ GIDA SATIŞLARINA DENETİM
OKUL ÇEVRELERİNDEKİ GIDA SATIŞLARINA DENETİM
Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul çevrelerinde gıda satışı yapan işletme ve seyyar satıcılara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Kontrollerde öğrencilerin satın aldığı yiyecek ve içeceklerin sağlık ve hijyen koşulları ile satış ortamları incelendi.
Manisa'da 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından okul çevrelerinde gıda satışı yapan işletmelere yönelik denetim yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul çevrelerindeki denetimlerini sıklaştırdı.
YİYECEK VE İÇECEKLER KONTROL EDİLDİ
Öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim görmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, okul önlerinde faaliyet gösteren seyyar satıcılar ile öğrencilerin satın aldığı yiyecek ve içecekler kontrol edildi.
ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞINA AYKIRI UNSURLARA CEZA YAZILACAK
Zabıta Dairesi Başkanı Bilgihan Hasturan'ın da takip ettiği denetimlerde, özellikle okul çevrelerinde seyyar olarak satış yapan kişiler ile öğrencilerin çevredeki işletmelerden satın aldığı veya dışarıdan sipariş ettiği yiyecek ve içecekler incelendi. Satışa sunulan ürünlerin sağlık ve hijyen şartlarına uygunluğu, muhafaza şartları ve satış ortamları kontrol edildi.
Öğrencilerin sağlığını riske atabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla yapılan denetimlerde, tespit edilen aykırılıklar hakkında ilgili mevzuat kapsamında gerekli işlemler uygulanacak.
OKUL ÇEVRELERİNDE DEVRİYE
Denetimlerde Bisikletli Zabıta Ekipleri de görev aldı. Ekipler, başta Manisa Polinas Meslek Lisesi olmak üzere okul çevrelerinde devriye gerçekleştirerek seyyar satış noktalarını ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu alanları kontrol etti.
İHA
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
