ÖZKAYA’DAN BELEDİYELERE ‘HAYVANCILIK’ ÖNERİSİ

SİYASET 16.04.2024 - 12:07, Güncelleme: 16.04.2024 - 12:07
 

ÖZKAYA’DAN BELEDİYELERE ‘HAYVANCILIK’ ÖNERİSİ

Siyasetçi, ziraat mühendisi ve hayvan beslenme uzmanı olan Şenol Özkaya, Manisa’daki küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Manisa’nın 17 ilçesinin hayvancılık açısından uygun olduğunu ifade eden Özkaya, “Belediyelerin hayvancılık sektöründe aktif rol almaları gerekmektedir.” ifadesinde bulundu.
Manisa’daki küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığına ilişkin açıklamalarda bulunan siyasetçi, ziraat mühendisi ve hayvan beslenme uzmanı Şenol Özkaya yaşanan sorunlarına dikkat çekti. “KIRMIZI ETE 4 AYDA YÜZDE 40 ZAM GELDİ” Özkaya, “Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) tüm çabalarına rağmen, kırmızı et fiyatlarına son dört ayda %40 civarında zam geldi. Besilik hayvan bulmakta zorlanan besiciler, kurbanın etkisi ile de, fiyatların daha da artacağı ön görmektedir. Bu yükselişin sebebi, besicilik hayvan üretiminin yetersiz olması, damızlık üretim çiftliklerinin kurulmaması, %20-30 civarında buzağı ve kuzu kayıpları olması, büyükşehir yasası ile kırsal mahallelerde hayvancılığın yapılmasının zorlaşması gibi sebeplerden dolayı üretimimiz azalmıştır.” açıklamasında bulundu. “MANİSA’NIN 17 İLÇESİ HAYVANCILIĞA UYGUN” Özkaya, “Manisa ilimiz 17 ilçesinde hayvancılık açısından oldukça uygundur. Büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeler ortak bir proje içerisinde küçükbaş ile büyükbaş üretim ve damızlık faaliyetinde bulunmaları gerekmektedir. Ege bölgesinde, Aydın Büyükşehir Belediyesi entegre bir şekilde bu hizmeti vatandaşına sunmaktadır. Yem fabrikasından üreticisine uygun fiyata yem vermekte, üreticiye damızlık ve besilik hayvan tedariki yapmakta, her ilçede açtığı kasap dükkânı ile kaliteli eti uygun bir fiyata satmakta, üreticisini piyasaya ezdirmeden en iyi şekilde hayvanını almaktadır.” açıklamasında bulundu. “ACİLEN BELEDİYELER BU İŞE ADIM ATMALI” Özkaya, “Biliyoruz ki, büyükşehir yasasında, büyükşehir belediyesi para basmak harici çoğu şeyi yapabilecekler haklara sahiptir. Belediyecilik sadece imar, su, sosyal tesis değil aynı zamanda vatandaşının uygun gıdaya erişimini sağlamak bunun içinde üretim yapmak zorundadır. Son günlerde kilosu 600 TL’ye ulaşan kıymayı vatandaş nasıl alacak, çocuğuna, yaşlısına, hastasına nasıl kaliteli protein yedirecek? Bu konu önem arz etmektedir, acilen belediyeler bu işe adım atmalıdırlar.” diyerek sözlerine son verdi. Belgin Koçak
Siyasetçi, ziraat mühendisi ve hayvan beslenme uzmanı olan Şenol Özkaya, Manisa’daki küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Manisa’nın 17 ilçesinin hayvancılık açısından uygun olduğunu ifade eden Özkaya, “Belediyelerin hayvancılık sektöründe aktif rol almaları gerekmektedir.” ifadesinde bulundu.

Manisa’daki küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığına ilişkin açıklamalarda bulunan siyasetçi, ziraat mühendisi ve hayvan beslenme uzmanı Şenol Özkaya yaşanan sorunlarına dikkat çekti.

“KIRMIZI ETE 4 AYDA YÜZDE 40 ZAM GELDİ”

Özkaya, “Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) tüm çabalarına rağmen, kırmızı et fiyatlarına son dört ayda %40 civarında zam geldi. Besilik hayvan bulmakta zorlanan besiciler, kurbanın etkisi ile de, fiyatların daha da artacağı ön görmektedir. Bu yükselişin sebebi, besicilik hayvan üretiminin yetersiz olması, damızlık üretim çiftliklerinin kurulmaması, %20-30 civarında buzağı ve kuzu kayıpları olması, büyükşehir yasası ile kırsal mahallelerde hayvancılığın yapılmasının zorlaşması gibi sebeplerden dolayı üretimimiz azalmıştır.” açıklamasında bulundu.

“MANİSA’NIN 17 İLÇESİ HAYVANCILIĞA UYGUN”

Özkaya, “ Manisa ilimiz 17 ilçesinde hayvancılık açısından oldukça uygundur. Büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeler ortak bir proje içerisinde küçükbaş ile büyükbaş üretim ve damızlık faaliyetinde bulunmaları gerekmektedir. Ege bölgesinde, Aydın Büyükşehir Belediyesi entegre bir şekilde bu hizmeti vatandaşına sunmaktadır. Yem fabrikasından üreticisine uygun fiyata yem vermekte, üreticiye damızlık ve besilik hayvan tedariki yapmakta, her ilçede açtığı kasap dükkânı ile kaliteli eti uygun bir fiyata satmakta, üreticisini piyasaya ezdirmeden en iyi şekilde hayvanını almaktadır.” açıklamasında bulundu.

“ACİLEN BELEDİYELER BU İŞE ADIM ATMALI”

Özkaya, “Biliyoruz ki, büyükşehir yasasında, büyükşehir belediyesi para basmak harici çoğu şeyi yapabilecekler haklara sahiptir. Belediyecilik sadece imar, su, sosyal tesis değil aynı zamanda vatandaşının uygun gıdaya erişimini sağlamak bunun içinde üretim yapmak zorundadır. Son günlerde kilosu 600 TL’ye ulaşan kıymayı vatandaş nasıl alacak, çocuğuna, yaşlısına, hastasına nasıl kaliteli protein yedirecek? Bu konu önem arz etmektedir, acilen belediyeler bu işe adım atmalıdırlar.” diyerek sözlerine son verdi. Belgin Koçak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.