SALI GÜNÜ İÇİN KRİTİK UYARI! SAĞANAK GELİYOR, SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

ÇEVRE 26.10.2026 - 08:12, Güncelleme: 26.10.2026 - 08:27
 

SALI GÜNÜ İÇİN KRİTİK UYARI! SAĞANAK GELİYOR, SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Türkiye, yeni haftayla birlikte serin ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok bölgede kuvvetli sağanak beklendiğini duyurarak vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı. Bazı iller için turuncu ve sarı kodlu meteorolojik uyarılar yayımlanırken, hava sıcaklıklarında da düşüş yaşanacağı bildirildi.
BATI KESİMLERİNDE YAĞIŞ ETKİSİNİ ARTIRACAK Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, hafta boyunca yurdun batı kesimlerinden başlayarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini açıkladı. Pazartesi günü Marmara'nın batısı, kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de etkili olması beklenen yağışların bazı bölgelerde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor. SALI GÜNÜ BİRÇOK BÖLGEDE KUVVETLİ SAĞANAK Yağışların salı günü de etkisini sürdüreceği belirtilirken, Marmara Bölgesi'nin bazı kesimleri, Ege'nin güneyi ve Akdeniz'in yanı sıra Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor. Çarşamba günü ise özellikle Antalya ve Muğla çevrelerinde yağışların etkili olacağı öngörülüyor. Yetkililer, kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını ve ulaşım aksamalarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı. HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜŞE GEÇİYOR Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarında da düşüş yaşanacak. İstanbul'da salı günü sıcaklığın 15 dereceye kadar gerilemesi beklenirken, sonraki günlerde termometrelerin 19 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Başkentte de salı gününden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Bazı bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin altına ineceği bildiriliyor. 5 İL İÇİN RENK KODLU UYARI Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle Aydın ve Muğla için turuncu kodlu; Antalya, Denizli ve İzmir için ise sarı kodlu uyarı yayımladı. Yetkililer, özellikle riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların güncel meteorolojik duyuruları takip etmelerini ve olası olumsuzluklara karşı önlem almalarını istedi.   Editör: AHMET İLHAN SAĞLAM
Türkiye, yeni haftayla birlikte serin ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok bölgede kuvvetli sağanak beklendiğini duyurarak vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı. Bazı iller için turuncu ve sarı kodlu meteorolojik uyarılar yayımlanırken, hava sıcaklıklarında da düşüş yaşanacağı bildirildi.

BATI KESİMLERİNDE YAĞIŞ ETKİSİNİ ARTIRACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, hafta boyunca yurdun batı kesimlerinden başlayarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini açıkladı. Pazartesi günü Marmara'nın batısı, kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de etkili olması beklenen yağışların bazı bölgelerde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

SALI GÜNÜ BİRÇOK BÖLGEDE KUVVETLİ SAĞANAK

Yağışların salı günü de etkisini sürdüreceği belirtilirken, Marmara Bölgesi'nin bazı kesimleri, Ege'nin güneyi ve Akdeniz'in yanı sıra Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor. Çarşamba günü ise özellikle Antalya ve Muğla çevrelerinde yağışların etkili olacağı öngörülüyor.

Yetkililer, kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını ve ulaşım aksamalarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜŞE GEÇİYOR

Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarında da düşüş yaşanacak. İstanbul'da salı günü sıcaklığın 15 dereceye kadar gerilemesi beklenirken, sonraki günlerde termometrelerin 19 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Başkentte de salı gününden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Bazı bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin altına ineceği bildiriliyor.

5 İL İÇİN RENK KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle Aydın ve Muğla için turuncu kodlu; Antalya, Denizli ve İzmir için ise sarı kodlu uyarı yayımladı.

Yetkililer, özellikle riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların güncel meteorolojik duyuruları takip etmelerini ve olası olumsuzluklara karşı önlem almalarını istedi.

 

Editör: AHMET İLHAN SAĞLAM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.