SEMT PAZARINDA FİYAT ÇIKMAZI!

ÖZEL HABER 22.02.2026 - 16:03, Güncelleme: 22.02.2026 - 16:03
 

SEMT PAZARINDA FİYAT ÇIKMAZI!

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Manisa pazarında hareketlilik artarken, yüksek enflasyonun gölgesinde kalan vatandaşlar bütçesini denkleştirmeye çalışıyor. Pazar esnafı "fırsatçılık yapmıyoruz, etiketler bayram sonuna kadar aynı kalacak" mesajı verirken; emekli vatandaşlar bin 500 liralık pazar bütçesinin temel ihtiyaçlara yetmediğinden yakınıyor.
Manisa’da pazarın nabzını tutan ETV ve Denge Gazetesi esnaf ve vatandaşla konuştu. Vatandaş Ramazan bereketini yüksek fiyat artışlarının gölgesinde karşılıyor. Esnafın fiyat istikrarı sözüne karşılık, alım gücü düşen vatandaşın sepeti boş kalıyor. ESNAFTAN "ETİKET DEĞİŞMEYECEK" TAAHHÜDÜ  Süt ve mandıra ürünleri satışı yapan Gökhan Yıldırım, halk arasında her Ramazan öncesi fiyatların yükseldiğine dair bir algı olduğunu ancak bunun gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yıldırım, süt ürünlerine yılda sadece iki kez zam geldiğini vurgulayarak, "Arife günü bile gelseniz fiyatlar aynı olacak. Kar oranımızı düşürüp halkın yanında duruyoruz" dedi. Zeytinci Hulusi Omak ve pazarcı Salih Dağhan da etiketlerin Ramazan boyunca sabit kalacağını, asıl fırsatçılığın market zincirlerinde yapıldığını ifade etti. "PAZARIN EN UCUZU MANİSA’DA"  Manisa pazarlarının çevre illere göre daha ekonomik olduğunu savunan esnaf Gökhan Yıldırım, "İstanbul’da 160 TL olan domates burada yarı fiyatına satılıyor. Balıkesir’den ürün getiren esnaf bile alışverişini buradan yapıp dönüyor" diyerek Manisalıların şanslı olduğunu dile getirdi. Esnaf, taze ve kaliteli ürüne ulaşmak isteyen vatandaşları marketler yerine pazar yerlerine davet etti. VATANDAŞIN BÜTÇESİ BİN LİRA SINIRINDA  Pazara çıkan emekli vatandaşlar için ise tablo esnafın anlattığı kadar iyimser değil. Haftalık pazar bütçesinin bin ile bin 500 lira arasında değiştiğini belirten tüketiciler, bu miktarla her istediklerini alamadıklarını söylüyor. Emekli bir vatandaş, "Bin lira ayırıyoruz ama yetmiyor; bunun yumurtası var, peyniri var. Geçinmek artık çok zor" diyerek hayat pahalılığından dert yandı. GELECEK KAYGISI VE ENFLASYON BASKISI  Röportajlarda en dikkat çeken noktalardan biri de 75 yaşındaki bir vatandaşın isyanı oldu. "Yazın bile fiyatların düşmediği bir dönem yaşıyoruz" diyen vatandaş, kendi ihtiyaçlarından ziyade torunlarının geleceği için endişe duyduğunu ifade etti. Pazarda alışveriş yapan pek çok kişi, fiyatların Ramazan’dan sonra da düşmeyeceğine dair karamsar bir tablo çizdi.  Muhabir: SERDAR FAZLI ATALANLILAR  
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Manisa pazarında hareketlilik artarken, yüksek enflasyonun gölgesinde kalan vatandaşlar bütçesini denkleştirmeye çalışıyor. Pazar esnafı "fırsatçılık yapmıyoruz, etiketler bayram sonuna kadar aynı kalacak" mesajı verirken; emekli vatandaşlar bin 500 liralık pazar bütçesinin temel ihtiyaçlara yetmediğinden yakınıyor.

Manisa’da pazarın nabzını tutan ETV ve Denge Gazetesi esnaf ve vatandaşla konuştu. Vatandaş Ramazan bereketini yüksek fiyat artışlarının gölgesinde karşılıyor. Esnafın fiyat istikrarı sözüne karşılık, alım gücü düşen vatandaşın sepeti boş kalıyor.

ESNAFTAN "ETİKET DEĞİŞMEYECEK" TAAHHÜDÜ 

Süt ve mandıra ürünleri satışı yapan Gökhan Yıldırım, halk arasında her Ramazan öncesi fiyatların yükseldiğine dair bir algı olduğunu ancak bunun gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yıldırım, süt ürünlerine yılda sadece iki kez zam geldiğini vurgulayarak, "Arife günü bile gelseniz fiyatlar aynı olacak. Kar oranımızı düşürüp halkın yanında duruyoruz" dedi. Zeytinci Hulusi Omak ve pazarcı Salih Dağhan da etiketlerin Ramazan boyunca sabit kalacağını, asıl fırsatçılığın market zincirlerinde yapıldığını ifade etti.

"PAZARIN EN UCUZU MANİSA’DA" 

Manisa pazarlarının çevre illere göre daha ekonomik olduğunu savunan esnaf Gökhan Yıldırım, "İstanbul’da 160 TL olan domates burada yarı fiyatına satılıyor. Balıkesir’den ürün getiren esnaf bile alışverişini buradan yapıp dönüyor" diyerek Manisalıların şanslı olduğunu dile getirdi. Esnaf, taze ve kaliteli ürüne ulaşmak isteyen vatandaşları marketler yerine pazar yerlerine davet etti.

VATANDAŞIN BÜTÇESİ BİN LİRA SINIRINDA 

Pazara çıkan emekli vatandaşlar için ise tablo esnafın anlattığı kadar iyimser değil. Haftalık pazar bütçesinin bin ile bin 500 lira arasında değiştiğini belirten tüketiciler, bu miktarla her istediklerini alamadıklarını söylüyor. Emekli bir vatandaş, "Bin lira ayırıyoruz ama yetmiyor; bunun yumurtası var, peyniri var. Geçinmek artık çok zor" diyerek hayat pahalılığından dert yandı.

GELECEK KAYGISI VE ENFLASYON BASKISI 

Röportajlarda en dikkat çeken noktalardan biri de 75 yaşındaki bir vatandaşın isyanı oldu. "Yazın bile fiyatların düşmediği bir dönem yaşıyoruz" diyen vatandaş, kendi ihtiyaçlarından ziyade torunlarının geleceği için endişe duyduğunu ifade etti. Pazarda alışveriş yapan pek çok kişi, fiyatların Ramazan’dan sonra da düşmeyeceğine dair karamsar bir tablo çizdi. 

Muhabir: SERDAR FAZLI ATALANLILAR

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.