SPİL'İN MAĞARALARI TURİZME KAZANDIRILIYOR

ÇEVRE 25.10.2023 - 12:08, Güncelleme: 25.10.2023 - 12:08
 

SPİL'İN MAĞARALARI TURİZME KAZANDIRILIYOR

Doğal güzellikleriyle Manisa ve bölge şehirlerden ziyaretçi akınına uğrayan Spil Milli Parkı’nda mevcut mağaraların haritalanma çalışmaları tamamlandı. Bölgede yol haritasının belirlenmesi ile Milli Parkın tanıtılmasına sağlayacak ve turizm için önemli bir adım atalacak.
Yerel halk tarafından Nurkadın adıyla anılan mağarada yapılan tespit, keşif ve haritalandırma çalışmaları ile 78’i endemik olmak üzere 593 bitki türüne ve 79 kuş türüne ev sahipliği yapan, yılkı atları, Manisa lalesi ve eşsiz doğasıyla ön plana çıkan Spil Dağı Milli Parkı, bugüne kadar gündeme gelmemiş ancak birçok araştırmaya ve yerel halk söylencesine konu edilmiş olan mağaralarıyla da tanıtılması için sürdürülen çalışmaların ilk sonuçları elde edildi. MİLLİ PARKIN TANITILMASINA KATKI SAĞLAYANACAK Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü personeli ile Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezinden uzman araştırmacılarla ortak oluşturulan ekip, Milli Park alanında bulunan ve yaklaşık 3,5 kilometre yürüyüş rotasının tamamlanması ile ulaşılabilen 1230 metre rakıma sahip Nurkadın Mağarası'nda, 18, 19 Ekim tarihlerinde yaptıkları tespit, keşif ve haritalandırma çalışmaları neticesinde, mağaranın, turizme kazandırılmasının sürdürülebilir olmadığı, ancak doğal oluşumunun korunması ve Milli Park sahası içerisindeki diğer mağaraların turizme kazandırılmasına dair yapılacak çalışmalarda rehberlik edecek yol haritasının belirlenmesi ile Milli Parkın tanıtılmasına sağlayacağı katkılar bakımından eşsiz olduğu sonucuna varıldığı açıklandı. (İHA)  
Doğal güzellikleriyle Manisa ve bölge şehirlerden ziyaretçi akınına uğrayan Spil Milli Parkı’nda mevcut mağaraların haritalanma çalışmaları tamamlandı. Bölgede yol haritasının belirlenmesi ile Milli Parkın tanıtılmasına sağlayacak ve turizm için önemli bir adım atalacak.

Yerel halk tarafından Nurkadın adıyla anılan mağarada yapılan tespit, keşif ve haritalandırma çalışmaları ile 78’i endemik olmak üzere 593 bitki türüne ve 79 kuş türüne ev sahipliği yapan, yılkı atları, Manisa lalesi ve eşsiz doğasıyla ön plana çıkan Spil Dağı Milli Parkı, bugüne kadar gündeme gelmemiş ancak birçok araştırmaya ve yerel halk söylencesine konu edilmiş olan mağaralarıyla da tanıtılması için sürdürülen çalışmaların ilk sonuçları elde edildi.

MİLLİ PARKIN TANITILMASINA KATKI SAĞLAYANACAK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü personeli ile Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezinden uzman araştırmacılarla ortak oluşturulan ekip, Milli Park alanında bulunan ve yaklaşık 3,5 kilometre yürüyüş rotasının tamamlanması ile ulaşılabilen 1230 metre rakıma sahip Nurkadın Mağarası'nda, 18, 19 Ekim tarihlerinde yaptıkları tespit, keşif ve haritalandırma çalışmaları neticesinde, mağaranın, turizme kazandırılmasının sürdürülebilir olmadığı, ancak doğal oluşumunun korunması ve Milli Park sahası içerisindeki diğer mağaraların turizme kazandırılmasına dair yapılacak çalışmalarda rehberlik edecek yol haritasının belirlenmesi ile Milli Parkın tanıtılmasına sağlayacağı katkılar bakımından eşsiz olduğu sonucuna varıldığı açıklandı. (İHA)

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.