TUNAY SOLHAN’DAN PUSULA TEPKİSİ!

ÖZEL HABER 08.04.2024 - 14:46, Güncelleme: 09.04.2024 - 11:02
 

TUNAY SOLHAN’DAN PUSULA TEPKİSİ!

31 Mart yerel seçimlerinde Yunusemre Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı olan Tunay Solhan, oy pusulasında adının küçük yazıldığını ve bu nedenle ciddi oy kaybı yaşadığını belirtti. Mağdur olduklarını ve İl ve İlçe seçim Kurulu’na itiraz ettiklerini belirten Solhan, ETV’ye yaptığı konuşmada gerekli adımların atılması için çağrıda bulundu.
Yunusemre Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Tunay Solhan, 31 Mart yerel seçimlerinde basılan oy pusulasındaki bağımsız adayın yeri, yazım şekli ve pusuladaki çizgiler nedeniyle mağdur olduğunu belirtti. “BENİM İSMİMİ KÜÇÜK HARFLERLE YAZMIŞLAR” ETV’ye özel açıklamalarda bulunan Solhan, “Oy pusulasında partilerin adlarını 3 defa büyük harflerle yazmışlar ve logolarını da kullanmışlar ancak bağımsız aday olarak benim ismimi küçük harflerle yazmışlar. Ayrıca bağımsız olarak da belirtmemişler. Seçmen bunu fark edemedi ve bu nedenle bana oy veremediler. İsmimiz çok küçük yazıldığından özellikle göz problemi olanlar bizi hiç göremedi.“ dedi. “ÇOK CİDDİ HAKSIZLIK” Solhan, “Sabah 09:00’da bunu fark ettik. Köylerdeki temsilci arkadaşlarımız aradı ve yaşlı insanlarımız pusulada bizi fark edemediğini ve bundan dolayı oy veremediklerini söylediler. Arayıp mesaj atanlar da oldu ve çok ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğumuzu anladık. Çok ciddi haksızlık oldu ve aldığımız oylar çok düşük kaldı. İtirazımızı il ve ilçe seçim kuruluna yaptık. Sonucu bekliyoruz ama bize karşı çok ciddi adaletsizlik oldu.” diye konuştu. “PARTİLERİN BİTİMİNE SİYAH KALIN BİR ÇİZGİ ÇİZMİŞLER” Solhan, “Pusulada tüm partilerin bitiminde siyah kalın bir çizgi çizmişler ve sonrasında benim adımı yazmışlar. İnsanlarda seçilecek adayların o çizgiden sonra bittiğini düşünmüşler. Bu nedenle birçok kişi bizi dikkate almamış.“ şeklinde konuştu. “PUSULAYI TUTTUĞU SIRADA ADIMIZI KAPATMIŞLAR” Solhan, “Bazı okullarda sandıkların sayıldığı sırada pusulanın en altında olduğumuz için görevliler pusulayı tuttuğu sırada adımızı da kapatmışlar. Basılan mühür gözükmemiş ve bu nedenle arkadaşlarımız sandık başında itiraz ettiler. Ancak sandıkların sadece yüzde 5’inde temsilcimiz vardı. Bu nedenle arada kaynayıp gitti. Ciddi bir mağduriyet var.” ifadelerini kullandı. Belgin Koçak
31 Mart yerel seçimlerinde Yunusemre Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı olan Tunay Solhan, oy pusulasında adının küçük yazıldığını ve bu nedenle ciddi oy kaybı yaşadığını belirtti. Mağdur olduklarını ve İl ve İlçe seçim Kurulu’na itiraz ettiklerini belirten Solhan, ETV’ye yaptığı konuşmada gerekli adımların atılması için çağrıda bulundu.

Yunusemre Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Tunay Solhan, 31 Mart yerel seçimlerinde basılan oy pusulasındaki bağımsız adayın yeri, yazım şekli ve pusuladaki çizgiler nedeniyle mağdur olduğunu belirtti.

“BENİM İSMİMİ KÜÇÜK HARFLERLE YAZMIŞLAR”

ETV’ye özel açıklamalarda bulunan Solhan, “Oy pusulasında partilerin adlarını 3 defa büyük harflerle yazmışlar ve logolarını da kullanmışlar ancak bağımsız aday olarak benim ismimi küçük harflerle yazmışlar. Ayrıca bağımsız olarak da belirtmemişler. Seçmen bunu fark edemedi ve bu nedenle bana oy veremediler. İsmimiz çok küçük yazıldığından özellikle göz problemi olanlar bizi hiç göremedi.“ dedi.

“ÇOK CİDDİ HAKSIZLIK”

Solhan, “Sabah 09:00’da bunu fark ettik. Köylerdeki temsilci arkadaşlarımız aradı ve yaşlı insanlarımız pusulada bizi fark edemediğini ve bundan dolayı oy veremediklerini söylediler. Arayıp mesaj atanlar da oldu ve çok ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğumuzu anladık. Çok ciddi haksızlık oldu ve aldığımız oylar çok düşük kaldı. İtirazımızı il ve ilçe seçim kuruluna yaptık. Sonucu bekliyoruz ama bize karşı çok ciddi adaletsizlik oldu.” diye konuştu.

“PARTİLERİN BİTİMİNE SİYAH KALIN BİR ÇİZGİ ÇİZMİŞLER”

Solhan, “Pusulada tüm partilerin bitiminde siyah kalın bir çizgi çizmişler ve sonrasında benim adımı yazmışlar. İnsanlarda seçilecek adayların o çizgiden sonra bittiğini düşünmüşler. Bu nedenle birçok kişi bizi dikkate almamış.“ şeklinde konuştu.

“PUSULAYI TUTTUĞU SIRADA ADIMIZI KAPATMIŞLAR”

Solhan, “Bazı okullarda sandıkların sayıldığı sırada pusulanın en altında olduğumuz için görevliler pusulayı tuttuğu sırada adımızı da kapatmışlar. Basılan mühür gözükmemiş ve bu nedenle arkadaşlarımız sandık başında itiraz ettiler. Ancak sandıkların sadece yüzde 5’inde temsilcimiz vardı. Bu nedenle arada kaynayıp gitti. Ciddi bir mağduriyet var.” ifadelerini kullandı. Belgin Koçak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.