Türk Halk Müziği konserinde Emirdağ ve Eskişehir türküleri seslendirildi

KÜLTÜR SANAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.01.2026 - 13:00, Güncelleme: 25.01.2026 - 12:53
 

Türk Halk Müziği konserinde Emirdağ ve Eskişehir türküleri seslendirildi

Türk Halk Müziği konserinde Emirdağ ve Eskişehir türküleri seslendirildi
Eskişehir’de düzenlenen Türk Halk Müziği konserinde Emirdağ ve Eskişehir türküleri seslendirilirken, coşkulu anlar yaşandı. Eskişehir’de Avrupa Türkleri Kültür ve Eğitim Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen konser, Eskişehir’de bir mekânda gerçekleştirildi. Konserin koordinatörü ve sunumunu sanatçı Dr. Figen Ayrancı yaptı. Konser şefi Doç. Dr. Ünal Ayrancı konseri ahenkli ve coşkulu bir şekilde yönetti. Konserin koro ekibi, birbirinden güzel Emirdağ ve Eskişehir türkülerini seslendirdiler. Konser programının sonuna doğru; Emirdağlı kadın sanatçılar, yörelerine özgü halk oyunlarını oynarken bir yandan ise şarkılar söylediler. "Eskişehir’de 160 bin Emirdağlı yaşamaktadır" Platform Başkanı Sebahattin Tetik konserde yaptığı konuşmasında, "Amacımız, Eskişehir’de yaşayan Emirdağlıları ve Eskişehirlileri birbirleri ile kaynaştırmaktır. Eskişehir’de 160 bin Emirdağlı yaşamaktadır. Eskişehir’in kültür ve sanatına katkıda bulunuyoruz. Emirdağ sevdası bir başkadır. Emirdağlılar, Eskişehir’in sosyal yapısına ve ekonomik yapısına destek vermektedir. Eskişehir’in bugüne gelmesinde, Emirdağlıların büyük katkısı oldu. Konser, sanatseverlerin ve davetlilerin beğenisini kazandı ve dualar edildi" dedi. Konsere Eskişehir’in yöneticileri, Emirdağlılar, Eskişehirliler, sanatseverler ve davetliler katıldı. Konseri izleyenler, muhtelif aralıklarla konserde söylenen türküleri ayakta alkışladılar ve beğeni toplarken, konser sonunda emeği geçenlere, çiçek buketi takdim edildi.
Türk Halk Müziği konserinde Emirdağ ve Eskişehir türküleri seslendirildi
Eskişehir’de düzenlenen Türk Halk Müziği konserinde Emirdağ ve Eskişehir türküleri seslendirilirken, coşkulu anlar yaşandı.
Eskişehir’de Avrupa Türkleri Kültür ve Eğitim Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen konser, Eskişehir’de bir mekânda gerçekleştirildi. Konserin koordinatörü ve sunumunu sanatçı Dr. Figen Ayrancı yaptı. Konser şefi Doç. Dr. Ünal Ayrancı konseri ahenkli ve coşkulu bir şekilde yönetti. Konserin koro ekibi, birbirinden güzel Emirdağ ve Eskişehir türkülerini seslendirdiler. Konser programının sonuna doğru; Emirdağlı kadın sanatçılar, yörelerine özgü halk oyunlarını oynarken bir yandan ise şarkılar söylediler.

"Eskişehir’de 160 bin Emirdağlı yaşamaktadır"
Platform Başkanı Sebahattin Tetik konserde yaptığı konuşmasında, "Amacımız, Eskişehir’de yaşayan Emirdağlıları ve Eskişehirlileri birbirleri ile kaynaştırmaktır. Eskişehir’de 160 bin Emirdağlı yaşamaktadır. Eskişehir’in kültür ve sanatına katkıda bulunuyoruz. Emirdağ sevdası bir başkadır. Emirdağlılar, Eskişehir’in sosyal yapısına ve ekonomik yapısına destek vermektedir. Eskişehir’in bugüne gelmesinde, Emirdağlıların büyük katkısı oldu. Konser, sanatseverlerin ve davetlilerin beğenisini kazandı ve dualar edildi" dedi.
Konsere Eskişehir’in yöneticileri, Emirdağlılar, Eskişehirliler, sanatseverler ve davetliler katıldı. Konseri izleyenler, muhtelif aralıklarla konserde söylenen türküleri ayakta alkışladılar ve beğeni toplarken, konser sonunda emeği geçenlere, çiçek buketi takdim edildi.

Eskişehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.