ÜRETİCİYİ TEDİRGİN EDEN HABER!

SARIGÖL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.02.2026 - 10:38, Güncelleme: 25.02.2026 - 10:47
 

ÜRETİCİYİ TEDİRGİN EDEN HABER!

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde hava sıcaklıklarının 16 dereceye ulaşmasıyla birlikte doğada bahar manzaraları oluştu. Badem ağaçlarının çiçeklendiği, tarlaların papatyalarla büründüğü ilçede vatandaşlar güneşin tadını çıkarırken, çiftçiler Mart ayı için beklenen don riski nedeniyle endişeli.
Sarıgöl, Şubat ayını alışılagelmiş kış soğukları yerine bahar sıcaklığıyla geçiriyor. İlçe genelinde etkili olan ılık hava, tarım arazilerinde hareketliliği artırırken doğanın erkenden uyanmasına yol açtı. TARLALARDA BAHAR MESAİSİ BAŞLADI  Sıcaklıkların yükselmesini fırsat bilen çiftçiler, bağ ve bahçelerdeki çalışmalarına hız verdi. Tarlalarda çalışan aileler, sabah ve öğle molalarını çiçek açan badem ağaçlarının altında ve beyaz papatya örtüsüyle kaplı alanlarda geçiriyor. Çocuklar ise mevsim normalleri üzerindeki havanın keyfini doğada oyun oynayarak çıkarıyor. Görsel bir şölen sunan bu manzara, vatandaşların yüzünü güldürse de tarımsal üretim açısından riskleri de beraberinde getiriyor. DON RİSKİ KORKUTUYOR  Sarıgöl’ün Emcelli Mahallesi’nde üretim yapan Galip Aydınalp, yaşanan sıcaklık artışının iki ucu keskin bir bıçak olduğunu ifade etti. Aydınalp, "Şubat ayında ılık bir gün yaşıyoruz; bademler çiçek açtı, her yer papatya. Bu durum şu an için çok güzel görünse de bizi ciddi şekilde endişelendiriyor. Mart ayında yaşanabilecek olası bir kırağı veya don olayı, erkenden uyanan bu ağaçlara ve ürünlerimize büyük zarar verir" şeklinde konuştu. ÜRETİCİNİN GÖZÜ HAVA TAHMİNLERİNDE  İlçe genelinde bir yandan baharın tadı çıkarılırken, diğer yandan çiftçilerin temkinli bekleyişi sürüyor. Uzmanlar, sıcak havaların bitkilerde su yürümesini hızlandırdığını, bunun da bitkiyi soğuğa karşı daha savunmasız hale getirdiğini belirtiyor. Sarıgöllü üreticiler, tarımsal faaliyetlerini sürdürürken bir yandan da Mart ayında yaşanabilecek meteorolojik değişimleri yakından takip ediyor. (İHA)  
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde hava sıcaklıklarının 16 dereceye ulaşmasıyla birlikte doğada bahar manzaraları oluştu. Badem ağaçlarının çiçeklendiği, tarlaların papatyalarla büründüğü ilçede vatandaşlar güneşin tadını çıkarırken, çiftçiler Mart ayı için beklenen don riski nedeniyle endişeli.

Sarıgöl, Şubat ayını alışılagelmiş kış soğukları yerine bahar sıcaklığıyla geçiriyor. İlçe genelinde etkili olan ılık hava, tarım arazilerinde hareketliliği artırırken doğanın erkenden uyanmasına yol açtı.

TARLALARDA BAHAR MESAİSİ BAŞLADI 

Sıcaklıkların yükselmesini fırsat bilen çiftçiler, bağ ve bahçelerdeki çalışmalarına hız verdi. Tarlalarda çalışan aileler, sabah ve öğle molalarını çiçek açan badem ağaçlarının altında ve beyaz papatya örtüsüyle kaplı alanlarda geçiriyor. Çocuklar ise mevsim normalleri üzerindeki havanın keyfini doğada oyun oynayarak çıkarıyor. Görsel bir şölen sunan bu manzara, vatandaşların yüzünü güldürse de tarımsal üretim açısından riskleri de beraberinde getiriyor.

DON RİSKİ KORKUTUYOR 

Sarıgöl’ün Emcelli Mahallesi’nde üretim yapan Galip Aydınalp, yaşanan sıcaklık artışının iki ucu keskin bir bıçak olduğunu ifade etti. Aydınalp, "Şubat ayında ılık bir gün yaşıyoruz; bademler çiçek açtı, her yer papatya. Bu durum şu an için çok güzel görünse de bizi ciddi şekilde endişelendiriyor. Mart ayında yaşanabilecek olası bir kırağı veya don olayı, erkenden uyanan bu ağaçlara ve ürünlerimize büyük zarar verir" şeklinde konuştu.

ÜRETİCİNİN GÖZÜ HAVA TAHMİNLERİNDE 

İlçe genelinde bir yandan baharın tadı çıkarılırken, diğer yandan çiftçilerin temkinli bekleyişi sürüyor. Uzmanlar, sıcak havaların bitkilerde su yürümesini hızlandırdığını, bunun da bitkiyi soğuğa karşı daha savunmasız hale getirdiğini belirtiyor. Sarıgöllü üreticiler, tarımsal faaliyetlerini sürdürürken bir yandan da Mart ayında yaşanabilecek meteorolojik değişimleri yakından takip ediyor. (İHA)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.