VALİ ÖZKAN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir maden işletmesinde meydana gelen göçükte arama-kurtarma çalışmaları tamamlandı. Göçükten etkilenen 7 işçiden 2’si yaralı olarak kurtarılırken 5 işçinin hayatını kaybetti. Yaşananların ardından Manisa Valisi Vahdettin Özkan, başsağlığı mesajı yayımladı.
Soma’da faaliyet gösteren bir maden işletmesinde meydana gelen göçüğün ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Daha önce cansız bedenine ulaşılan Halit Ersay'ın ardından Kerim Ören'in de cansız bedenine ulaşıldı. Sabah saatlerine kadar devam eden çalışmaların ardından göçük altında bulunan diğer işçiler Ramazan İnce, İsa Olcay ve Ömer Karakaya’nın da cansız bedenlerine ulaşılırken kazada 2 işçi yaralandı, 5 işçi ise hayatını kaybetti.
‘‘RABBİM, BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN’’
Manisa Valisi Vahdettin Özkan, sosyal medya adresinden paylaştığı mesajda, ‘‘ Soma ilçemizde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah’tan rahmet; aileleri ve mesai arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı madencilerimize de acil şifalar diliyorum. Göçüğün meydana geldiği ilk andan itibaren ilgili tüm kurumlarımız titizlikle ve koordineli bir şekilde faaliyet icra etmiştir. Devletimizin tüm imkânları ile ailelerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz. Çalışma arkadaşlarını kurtarmak için canla başla mücadele eden kahraman madencilerimiz başta olmak üzere; AFAD, sağlık, belediye, jandarma, emniyet, sosyal hizmetler ve Kızılay ekiplerimize, çalışmalara destek veren ve sahada görev alan tüm kurum ve kuruluşlarımızın personeline teşekkür ediyorum. Rabbim, bir daha böyle acılar yaşatmasın.’’ ifadelerini kullandı.
Editör: PINAR ÖZEL
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
