YAĞIŞLAR BARAJLARI DOLDURDU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.01.2026 - 16:54, Güncelleme: 31.01.2026 - 16:54
 

YAĞIŞLAR BARAJLARI DOLDURDU

Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevresinde son günlerde etkili olan yağışlar, dereler aracılığıyla baraj ve göletlere ulaşarak su seviyelerinin yükselmesini sağladı. Barajlarda toplanan su miktarındaki artış, yaz sulaması açısından çiftçilerin yüzünü güldürdü.
Sarıgöl Ovası’nı yaz aylarında sulayan Buldan ve Afşar barajlarında önemli ölçüde su birikmesi, tarımsal üretim yapan çiftçiler için umut oldu. Özellikle ovanın büyük bölümünü sulayan Afşar Barajı’ndaki artış sevinçle karşılandı. AFŞAR BARAJI İKİ OVAYA SU SAĞLIYOR Afşar Barajı’nın sağ ana sulama kanalının Sarıgöl Ovası’na, sol ana sulama kanalının ise Alaşehir ovalarına yaz aylarında tarım arazilerine su sağladığı belirtildi. ÇİFTÇİLER UMUTLU Sarıgöllü çiftçi Mücahit Saraç, kış mevsiminin yağışlı geçmesinin önemine dikkat çekerek, “Yağışların bol olması bizim için çok önemli. Barajlarımız doluyor, bu da yaz aylarında su sıkıntısı yaşamayacağımızı gösteriyor” dedi. YAĞIŞLARLA BİRLİKTE DOLU ETKİLİ OLDU Öte yandan dün başlayan yağışlarla birlikte Sarıgöl’ün birçok kesiminde yer yer dolu yağışının da etkili olduğu bildirildi. İHA
Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevresinde son günlerde etkili olan yağışlar, dereler aracılığıyla baraj ve göletlere ulaşarak su seviyelerinin yükselmesini sağladı. Barajlarda toplanan su miktarındaki artış, yaz sulaması açısından çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Sarıgöl Ovası’nı yaz aylarında sulayan Buldan ve Afşar barajlarında önemli ölçüde su birikmesi, tarımsal üretim yapan çiftçiler için umut oldu. Özellikle ovanın büyük bölümünü sulayan Afşar Barajı’ndaki artış sevinçle karşılandı.

AFŞAR BARAJI İKİ OVAYA SU SAĞLIYOR

Afşar Barajı’nın sağ ana sulama kanalının Sarıgöl Ovası’na, sol ana sulama kanalının ise Alaşehir ovalarına yaz aylarında tarım arazilerine su sağladığı belirtildi.

ÇİFTÇİLER UMUTLU

Sarıgöllü çiftçi Mücahit Saraç, kış mevsiminin yağışlı geçmesinin önemine dikkat çekerek,

“Yağışların bol olması bizim için çok önemli. Barajlarımız doluyor, bu da yaz aylarında su sıkıntısı yaşamayacağımızı gösteriyor” dedi.

YAĞIŞLARLA BİRLİKTE DOLU ETKİLİ OLDU

Öte yandan dün başlayan yağışlarla birlikte Sarıgöl’ün birçok kesiminde yer yer dolu yağışının da etkili olduğu bildirildi.

İHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.