YANGIN RİSKİNİ AZALTMA PLANI SONUÇ VERDİ
Manisa Valiliği koordinasyonunda 1 Haziran 2026’da uygulamaya konulan Yangın Riskini Azaltma Planı, ilk ayında orman ve kırsal alan yangınlarıyla mücadelede kritik bir rol üstlendi. İl genelinde kurulan mahalle ekipleri, Haziran ayında yaşanan 44 yangının tamamına müdahale ederken, 28 yangının büyümesi engellendi.
Manisa Valiliği tarafından orman yangınlarına karşı önleyici tedbirleri güçlendirmek amacıyla hazırlanan Yangın Riskini Azaltma Planı, Haziran ayı verileriyle başarısını kanıtladı. 1 Haziran 2026 tarihinde yürürlüğe giren plan kapsamında, il genelinde 850 mahallede 80 mahalle grubu oluşturuldu ve 3 bin 355 personel görevlendirildi.
MAHALLE EKİPLERİ DEVREDE
Plan kapsamında eğitilen mahalle ekipleri, yangınların başlangıç anında olay yerine ulaşarak profesyonel ekipler gelene kadar süreci yönetti. Ekipler, yangın söndürme ekipmanları ve iletişim ağı sayesinde ilk müdahaleyi gerçekleştirerek yangınların geniş alanlara yayılmasının önüne geçti.
44 YANGINDA ETKİN MÜDAHALE
Haziran ayında Manisa’da 18 orman yangını ile 26 ot ve anız yangını meydana geldi. Mahalle grupları, itfaiye ve orman teşkilatıyla koordineli şekilde toplam 44 yangının tamamında yer aldı. Söz konusu 28 yangın, erken müdahale sayesinde kontrol altına alınarak büyümeden söndürüldü.
RİSK YÖNETİMİ ÖNE ÇIKIYOR
Uygulama, yerel imkânların organize edilmesiyle yangınların henüz başlangıç aşamasında durdurulmasını hedefliyor. Eğitimli gönüllülerin hızlı müdahalesi, hem söndürme hem de soğutma çalışmalarının daha kısa sürede tamamlanmasını sağlıyor. Kamu kurumları ve yerel güçleri aynı koordinasyon sisteminde birleştiren bu model, orman yangınlarıyla mücadelede örnek teşkil ediyor.
Editör: ADNAN POYRAZ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
