YAZAR HAKKI AVAN’IN “MANİSA’NIN İÇİNDEN” ADLI KİTABI ÇIKTI

GENEL 25.01.2024 - 15:09, Güncelleme: 25.01.2024 - 15:09
 

YAZAR HAKKI AVAN’IN “MANİSA’NIN İÇİNDEN” ADLI KİTABI ÇIKTI

Yazar Hakkı Avan'ın merakla beklenen Manisa'nın İçinden adlı kitabı çıktı. Manisa'nın İçinden kitabının basımı, Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi ve Manisa Rotary Kulübü’nün ortaklaşa yaptığı katkıya gerçekleştirildi. Avan'ın inceleme ve anılarını içeren kitapta, konulara ilişkin belgesel değer taşıyan görseller de yer alıyor.
Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, Manisa’nın İçinden kitabının yayınlandığını duyurdu. BELGESEL NİTELİĞİNDE GÖRSELLER Pala, “Hakkı Avan’ın uzun yıllardır tanıyorum. Manisa'nın üzerine çeşitli kitaplarının yanında şiirleriyle de adını duyuran Hakkı AVAN ile Manisa Kültür Sanat Kurumu'nun yayın organı Gediz dergisinde birlikte çalıştık. Yapılan etkinliklere her aşamada katkıda bulundu. Kültür Sanat Kurumunca "Onların Hikayesi" ve "Manisa Tarzanı Üzerine Yazılar" (Mustafa Özkösemen ile birlikte) adlı kitaplarını yayımladık. Manisa Kültür Sanat Kurumu çalışmalarını sürdürüyor olsaydı, şiirlerini yazılarını yayınlamayı sürdürür kitaplarını basardık. Hakkı Avan’ın Manisa’nın İçinden adını verdiği yeni bir kitap hazırlığı içinde olduğunu duyunca, okuyucuyla buluşturmayı görev edindim. Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifini ve Manisa Rotary Kulübünü devreye soktum. "Manisa'nın İçinden" adlı kitap Sarissa Yayınları arasından çıktı. (Aralık-2023) Avan'ın inceleme ve anılarını içeren kitapta, konulara ilişkin belgesel değer taşıyan görseller de yer alıyor.” “KİTABA ÖNSÖZ YAZMAK BANA NASİP OLDU” Hakkı Avan ve Kitapları için Mustafa Pala özetle şunları söyledi: “Manisa İl Kültür Müdürlüğü de yapmış olan yazarımızın ilk kitabı "Manisa Tarzanı"dır. Kitabı okumuş ve Manisa Tarzanı’nın yaşamından çok etkilenmiştim. Manisa Tarzanı’nı tanıyanlarla söyleşiler yaptım ardından, Hakkı Avan’la birlikte önceden tanıdığım film yapımcılarıyla görüşmek üzere İstanbul’a gittik. Avan’ın kitabından ve benim derlediğim anlatılardan yola çıkılarak senaryo hazırlandı ve "Manisa Tarzanı" filminin çevrilmesine giden yolu birlikte aşmış olduk. Sonuçta yurt içinde ve yurt dışında ödüler alan "Manisa Tarzanı" filmi çıktı ortaya. Onların Hikayesi" Manisalı beş Cumhuriyet kadınının yaşam öyküsünü anlatmakta ve yüz yıllık bir dönemi kapsamakta. Avan çok başarılı bir sözlü tarih çalışması gerçekleştirdi. Bu kitaba önsöz yazmak bana nasip oldu. Üzülerek belirteyim ki Manisalı beş ana birer birer yaşama veda ettiler. Onları saygıyla anıyorum.” “SÖYLEŞİLER VE İMZA GÜNLERİ DÜZENLEYECEĞİZ” Pala, “Söz konusu kitap için, yoğun katılımlı ve çok özel kitap tanıtımı, söyleşi izlencesi gerçekleştirdik. ETV'de "İmece" izlencesi yaptığım sırada, Selda ALKOR'un da katıldığı etkinlik canlı yayında verildi. Kültür Sitesi'nde yapılan etkinlik gerçekten çevrede ilgi uyandırdı. Titiz bir Manisa araştırmacısının inceleme ve anılarını içeren "Manisa'nın İçinden" kitabını, Manisa'yı sevenler, öğrenmeye çalışanlar sanırım ilgiyle karşılayacaklardır. Severek okuyacaklarından hiç kuşkum yok. Manisa'nın İçinden’i geniş bir okuyucu kesimine ulaştırmak için söyleşiler ve imza günleri de düzenleyeceğiz.” açıklamasında bulundu. Belgin Koçak
Yazar Hakkı Avan'ın merakla beklenen Manisa'nın İçinden adlı kitabı çıktı. Manisa'nın İçinden kitabının basımı, Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi ve Manisa Rotary Kulübü’nün ortaklaşa yaptığı katkıya gerçekleştirildi. Avan'ın inceleme ve anılarını içeren kitapta, konulara ilişkin belgesel değer taşıyan görseller de yer alıyor.

Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, Manisa’nın İçinden kitabının yayınlandığını duyurdu.

BELGESEL NİTELİĞİNDE GÖRSELLER

Pala, “Hakkı Avan’ın uzun yıllardır tanıyorum. Manisa'nın üzerine çeşitli kitaplarının yanında şiirleriyle de adını duyuran Hakkı AVAN ile Manisa Kültür Sanat Kurumu'nun yayın organı Gediz dergisinde birlikte çalıştık. Yapılan etkinliklere her aşamada katkıda bulundu. Kültür Sanat Kurumunca "Onların Hikayesi" ve " Manisa Tarzanı Üzerine Yazılar" (Mustafa Özkösemen ile birlikte) adlı kitaplarını yayımladık. Manisa Kültür Sanat Kurumu çalışmalarını sürdürüyor olsaydı, şiirlerini yazılarını yayınlamayı sürdürür kitaplarını basardık. Hakkı Avan’ın Manisa’nın İçinden adını verdiği yeni bir kitap hazırlığı içinde olduğunu duyunca, okuyucuyla buluşturmayı görev edindim. Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifini ve Manisa Rotary Kulübünü devreye soktum. "Manisa'nın İçinden" adlı kitap Sarissa Yayınları arasından çıktı. (Aralık-2023) Avan'ın inceleme ve anılarını içeren kitapta, konulara ilişkin belgesel değer taşıyan görseller de yer alıyor.”

“KİTABA ÖNSÖZ YAZMAK BANA NASİP OLDU”

Hakkı Avan ve Kitapları için Mustafa Pala özetle şunları söyledi: “ Manisa İl Kültür Müdürlüğü de yapmış olan yazarımızın ilk kitabı " Manisa Tarzanı"dır. Kitabı okumuş ve Manisa Tarzanı’nın yaşamından çok etkilenmiştim. Manisa Tarzanı’nı tanıyanlarla söyleşiler yaptım ardından, Hakkı Avan’la birlikte önceden tanıdığım film yapımcılarıyla görüşmek üzere İstanbul’a gittik. Avan’ın kitabından ve benim derlediğim anlatılardan yola çıkılarak senaryo hazırlandı ve " Manisa Tarzanı" filminin çevrilmesine giden yolu birlikte aşmış olduk. Sonuçta yurt içinde ve yurt dışında ödüler alan " Manisa Tarzanı" filmi çıktı ortaya. Onların Hikayesi" Manisalı beş Cumhuriyet kadınının yaşam öyküsünü anlatmakta ve yüz yıllık bir dönemi kapsamakta. Avan çok başarılı bir sözlü tarih çalışması gerçekleştirdi. Bu kitaba önsöz yazmak bana nasip oldu. Üzülerek belirteyim ki Manisalı beş ana birer birer yaşama veda ettiler. Onları saygıyla anıyorum.”

“SÖYLEŞİLER VE İMZA GÜNLERİ DÜZENLEYECEĞİZ”

Pala, “Söz konusu kitap için, yoğun katılımlı ve çok özel kitap tanıtımı, söyleşi izlencesi gerçekleştirdik. ETV'de "İmece" izlencesi yaptığım sırada, Selda ALKOR'un da katıldığı etkinlik canlı yayında verildi. Kültür Sitesi'nde yapılan etkinlik gerçekten çevrede ilgi uyandırdı. Titiz bir Manisa araştırmacısının inceleme ve anılarını içeren "Manisa'nın İçinden" kitabını, Manisa'yı sevenler, öğrenmeye çalışanlar sanırım ilgiyle karşılayacaklardır. Severek okuyacaklarından hiç kuşkum yok. Manisa'nın İçinden’i geniş bir okuyucu kesimine ulaştırmak için söyleşiler ve imza günleri de düzenleyeceğiz.” açıklamasında bulundu. Belgin Koçak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.