YÖRÜK RÜZGÂRI AKHİSAR'DA ESTİ
Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili, Seğirdim Mahallesi’nde düzenlenen 3. Geleneksel Kültür Şöleni’ne katılarak Yörük ve Türkmen vatandaşlarla bir araya geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Akhisar Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen şölende birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Kayserili, "Geleneklerimizi yaşatmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.
Akhisar’ın köklü yerleşim yerlerinden Seğirdim Mahallesi, hafta sonu unutulmaz bir kültürel etkinliğe ev sahipliği yaptı. Akhisar Yörükler ve Türkmenler Derneği’nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Geleneksel Kültür Şöleni", bölge halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ
Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili, CHP Akhisar İlçe Başkanı Hayriye Hacet, belediye başkan yardımcıları ve binlerce vatandaş katıldı.
BÜYÜKŞEHİR VE AKHİSAR EL ELE
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile uyumlu bir çalışma sergileyen Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili, şölenin başarısında bu iş birliğinin büyük payı olduğunu vurguladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Kayserili, "Seğirdim Mahallemizde, Belediyemiz ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile geleneklerimizi yaşatmanın gururunu yaşadık. Birbirinden renkli gösteriler, yarışmalar ve konserlerle dolu bu anlamlı organizasyonda vatandaşlarımızla kucaklaştık" ifadelerini kullandı.
YÖRÜK VE TÜRKMEN KÜLTÜRÜ GELECEĞE TAŞINIYOR
Şölen boyunca düzenlenen geleneksel oyunlar, halk oyunları gösterileri ve yerel sanatçıların konserleri katılımcılardan tam not aldı. Dernek Başkanı Ahmet İkiz ve yönetim kuruluna teşekkürlerini sunan Başkan Kayserili, Akhisar'ın kültürel zenginliğini korumaya kararlı olduklarını belirtti. Kariyerlerini ve hayatlarını bu topraklara adayan Yörüklerin mirasının, belediye destekleriyle daha da güçlendiği vurgulandı.
"EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER"
Organizasyonun ardından bir teşekkür mesajı yayımlayan Başkan Ekrem Kayserili; "Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu olmak üzere, Akhisar Yörükler ve Türkmenler Derneği Başkanımız Ahmet İkiz’e, yönetim kuruluna ve bu şölene katkı sunan, emeği geçen her bir hemşehrime yürekten teşekkür ediyorum" dedi. Şölen, vatandaşların yoğun ilgisi ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Editör: ADNAN POYRAZ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
