YUNUSEMRE BELEDİYESİ'NİN BORCU BAŞKAN BALABAN'I ŞOKE ETTİ

SİYASET 22.04.2024 - 11:20, Güncelleme: 22.04.2024 - 11:20
 

YUNUSEMRE BELEDİYESİ'NİN BORCU BAŞKAN BALABAN'I ŞOKE ETTİ

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Genel Merkezi'nde başlayan "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı"na katıldı. 1 milyar TL’nin üzerinde bir borç devraldığını söyleyen Başkan Balaban, “Umduğumuzdan da kötü bir ekonomik tabloyla karşı karşıyayız ama bu bizim görevimiz, ateşten gömleği üzerimize giydik.” dedi.
'İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı'na katılan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban önemli açıklamalarda bulundu. "MAKAM ODASI OLDUKÇA LÜKS DÖŞENMİŞ" Başkan Balaban yaptığı açıklamada, "Bizi bu göreve getiren Yunusemre halkına, hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Makam odası gerçekten bize uygun değil, oldukça lüks döşenmiş. Belediyemiz borçlu bunu da önümüzdeki günlerde açıklayacağız, araştırmalarımızı yapıyoruz ama 1 milyar TL’nin üzerinde bir borç var. Bu da tabi çok ciddi bir borç. Fakat bizim şu anda ilk işimiz makam odasını falan değiştirmek değil. Düze çıkana kadar aynı şekilde devam edeceğiz, etmek zorundayız. Bizim belediye başkan yardımcılarımız bile makam aracı kullanmıyorlar, kendi araçlarıyla gidip geliyorlar. Bu süreçten alnımızın akıyla çok kısa zamanda çıkacağız. Aldığımız tasarruf tedbirleri ve ortak akla dayalı yatırımlarla ama şunu söyleyeyim bu makam bize göre değil, uygun bir belediyecilik anlayışı değil diyeyim.” ifadesinde bulundu. "BORÇLA KARŞILAŞACAĞIMIZ BEKLİYORDUM AMA BU KADAR DEĞİL" Başkan Balaban, “Ben borçla karşılaşacağımızı bekliyordum, çok şişkin bir personelle, bankamatik memurlarıyla karşılaşacağımı bekliyordum ama bu kadarını açık söyleyeyim ben de tahmin edemedim. Umduğumuzdan da kötü bir ekonomik tabloyla karşı karşıyayız ama bu bizim görevimiz, ateşten gömleği üzerimize giydik. Bunları hep vatandaşlarımıza da söyledim, 6 aylık bir nefes alma zamanı istiyoruz sonrasında süreç en iyi şekilde vatandaşlarımızın lehine işleyecek. İcraatlerimiz ise halk meclisleri oluşturacağız ve büyük iyiliksever firmalarla da görüşüp yarım kalan işleri onlarla birlikte ortak akılla devam ettireceğiz." açıklamasında bulundu. "MÜTEVAZI BİR MAKAM ODASINA GEÇECEĞİZ" Borçları azalttıklarında daha mütevazı bir makam odasına geçeceğini belirten Semih Balaban, "İmkanlarım olduğu an daha mütevazı bir makam odasına geçmeyi tabii ki istiyorum. Bizim tarzımız değil, bizim hayatımız hep mütevazılıkla geçti. Yine mütevazı yaşam bizim ayrılmaz bir parçamız olacak ama şu an 1 lira kendi adıma, 'benim makam odamı düzelteyim' adına harcama şansımız yok. Bu saygısızlık olur. Bir müddet bununla idare edeceğiz daha sonra onları satışa çıkartıp mütevazı bir makam odasına geçeceğiz" dedi. Belgin Koçak 
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Genel Merkezi'nde başlayan "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı"na katıldı. 1 milyar TL’nin üzerinde bir borç devraldığını söyleyen Başkan Balaban, “Umduğumuzdan da kötü bir ekonomik tabloyla karşı karşıyayız ama bu bizim görevimiz, ateşten gömleği üzerimize giydik.” dedi.

'İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı'na katılan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban önemli açıklamalarda bulundu.

"MAKAM ODASI OLDUKÇA LÜKS DÖŞENMİŞ"

Başkan Balaban yaptığı açıklamada, "Bizi bu göreve getiren Yunusemre halkına, hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Makam odası gerçekten bize uygun değil, oldukça lüks döşenmiş. Belediyemiz borçlu bunu da önümüzdeki günlerde açıklayacağız, araştırmalarımızı yapıyoruz ama 1 milyar TL’nin üzerinde bir borç var. Bu da tabi çok ciddi bir borç. Fakat bizim şu anda ilk işimiz makam odasını falan değiştirmek değil. Düze çıkana kadar aynı şekilde devam edeceğiz, etmek zorundayız. Bizim belediye başkan yardımcılarımız bile makam aracı kullanmıyorlar, kendi araçlarıyla gidip geliyorlar. Bu süreçten alnımızın akıyla çok kısa zamanda çıkacağız. Aldığımız tasarruf tedbirleri ve ortak akla dayalı yatırımlarla ama şunu söyleyeyim bu makam bize göre değil, uygun bir belediyecilik anlayışı değil diyeyim.” ifadesinde bulundu.

"BORÇLA KARŞILAŞACAĞIMIZ BEKLİYORDUM AMA BU KADAR DEĞİL"

Başkan Balaban, “Ben borçla karşılaşacağımızı bekliyordum, çok şişkin bir personelle, bankamatik memurlarıyla karşılaşacağımı bekliyordum ama bu kadarını açık söyleyeyim ben de tahmin edemedim. Umduğumuzdan da kötü bir ekonomik tabloyla karşı karşıyayız ama bu bizim görevimiz, ateşten gömleği üzerimize giydik. Bunları hep vatandaşlarımıza da söyledim, 6 aylık bir nefes alma zamanı istiyoruz sonrasında süreç en iyi şekilde vatandaşlarımızın lehine işleyecek. İcraatlerimiz ise halk meclisleri oluşturacağız ve büyük iyiliksever firmalarla da görüşüp yarım kalan işleri onlarla birlikte ortak akılla devam ettireceğiz." açıklamasında bulundu.

"MÜTEVAZI BİR MAKAM ODASINA GEÇECEĞİZ"

Borçları azalttıklarında daha mütevazı bir makam odasına geçeceğini belirten Semih Balaban, "İmkanlarım olduğu an daha mütevazı bir makam odasına geçmeyi tabii ki istiyorum. Bizim tarzımız değil, bizim hayatımız hep mütevazılıkla geçti. Yine mütevazı yaşam bizim ayrılmaz bir parçamız olacak ama şu an 1 lira kendi adıma, 'benim makam odamı düzelteyim' adına harcama şansımız yok. Bu saygısızlık olur. Bir müddet bununla idare edeceğiz daha sonra onları satışa çıkartıp mütevazı bir makam odasına geçeceğiz" dedi. Belgin Koçak 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.