Zarar gören üzüm bağlarında yaralar sarılıyor
Zarar gören üzüm bağlarında yaralar sarılıyor
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde geçtiğimiz Haziran ayında meydana gelen dolu afetinde zarar gören üzüm salkımlarının taneleri usta eller tarafından tek tek ayıklanıyor. Bağcılık yapan Fergul Sarı, "Kaliteli üzüm için salkım salkım mücadele etmek gerek.” açıklamasında bulundu.
Çekirdeksiz kuru üzümde dünyanın en önemli üretim merkezlerinden biri olan Sarıgöl’de geçtiğimiz Haziran ayında meydana gelen dolu yağışında, yaklaşık 14 bin dekarlık üzüm bağı zarar gördü.
TANELER AYIKLANMAYA BAŞLANDI
Bağlarda yoğun bir mesai harcayan çiftçiler üzüm salkımlarının ortaya çıkmasıyla birlikte doludan zarar gören taneleri ayıklamaya başladı. Yüksek hava sıcaklıkları sebebiyle sabahın erken saatlerinde üzüm bağına giren üreticiler tek tek salkımları kontrol ederek taneleri ayıklıyor. Büyük çoğunluğu ihracata gidecek olan üzümler yavaş yavaş hasat dönemine hazırlanıyor.
“SALKIM DÜZELTMESİ YAPMAKTAYIZ”
Emcelli Mahallesi bağcılık yapan Fergul Sarı, "Kaliteli üzüm için salkım salkım mücadele etmek gerek. Bir yandan dolunun verdiği taneler ayıklanırken bir yandan da salkım düzeltmesi yapmaktayız" dedi. (İHA)
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
