ACILI AİLENİN ADALET ARAYIŞINA BAŞKAN DURBAY SES VERDİ

YEREL 21.05.2024 - 17:30, Güncelleme: 21.05.2024 - 17:30
 

ACILI AİLENİN ADALET ARAYIŞINA BAŞKAN DURBAY SES VERDİ

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, 2022 yılında direksiyon eğitimi aldığı Önder Lafçı tarafından öldürülen Hilal Sultan Kırgöz’ün bugün Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasına katıldı.
Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada savcılık makamı tarafından sanık Önder Lafçı'nın kadına karşı kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve ruhsatsız silah taşıma suçlarını işlediğini iddia ederek, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırmasını talep edildi. Mahkeme başkanı da savcının mütaalasına karşı taraflara süre vererek, duruşmayı 31 Mayıs'a erteledi. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, duruşmanın ardından Manisa Adliyesi önünde Hilal Sultan Kırgöz’ün Annesi Zeynep Kırgöz, babası Veysel Kırgöz, Ailenin avukatı Yalçın Arcak, CHP’li kadınlar ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcileri ile birlikte açıklamada bulundu. “KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR” Başkan Durbay, “Bugün biz de ailemizin hak ve hukuk arayışına omuz vermek için buradayız. 2 yıldır hak ve hukuk adalet arayışları sürüyor. Biz de her daim bu hak hukuk adalet arayışında yanında olduğumuzu ve destek olacağımızı belirtiyoruz. Kadın cinayetleri politik. Umuyoruz ki İstanbul Sözleşmesi en kısa sürede tekrar geri döner ve bu caniler gerekli cezaları alır. Bu kadar rahatça devletin de göz ardı etmediği şekilde kadınları öldüremezler. Tek isteğimiz adaletin tecelli etmesi. Bize düşen ne varsa her daim ailemizin de tüm kadınların da yanındayız” ifadelerini kullandı. “KIZIMIN MEZARINA GİTTİĞİMDE “ANNEM BAŞARDIK” DEMEK İSTİYORUM” Gözyaşlarına hakim olamayan anne Zeynep Kırgöz ise “Anneler ağlamasın diyorum, Hilaller ölmesin, kara toprağa girmesin istiyorum. Sanığın iyi bir ceza almasını istiyorum. Çünkü bayramda herkese sevdiğine gittiğinde ben de kızımın mezarına gittiğimde 'Hilal korkma kızım başardık' demek istiyorum. Kızım ilk vurulduğunda bana 'Başaramadık anne' demişti. Ben de mezara gittiğimde 'Annem başardık, bize çok yardım ettiler, başardık' demek istiyorum” diye konuştu. Haber Merkezi
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, 2022 yılında direksiyon eğitimi aldığı Önder Lafçı tarafından öldürülen Hilal Sultan Kırgöz’ün bugün Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasına katıldı.

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada savcılık makamı tarafından sanık Önder Lafçı'nın kadına karşı kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve ruhsatsız silah taşıma suçlarını işlediğini iddia ederek, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırmasını talep edildi. Mahkeme başkanı da savcının mütaalasına karşı taraflara süre vererek, duruşmayı 31 Mayıs'a erteledi. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, duruşmanın ardından Manisa Adliyesi önünde Hilal Sultan Kırgöz’ün Annesi Zeynep Kırgöz, babası Veysel Kırgöz, Ailenin avukatı Yalçın Arcak, CHP’li kadınlar ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcileri ile birlikte açıklamada bulundu.

“KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR”

Başkan Durbay, “Bugün biz de ailemizin hak ve hukuk arayışına omuz vermek için buradayız. 2 yıldır hak ve hukuk adalet arayışları sürüyor. Biz de her daim bu hak hukuk adalet arayışında yanında olduğumuzu ve destek olacağımızı belirtiyoruz. Kadın cinayetleri politik. Umuyoruz ki İstanbul Sözleşmesi en kısa sürede tekrar geri döner ve bu caniler gerekli cezaları alır. Bu kadar rahatça devletin de göz ardı etmediği şekilde kadınları öldüremezler. Tek isteğimiz adaletin tecelli etmesi. Bize düşen ne varsa her daim ailemizin de tüm kadınların da yanındayız” ifadelerini kullandı.

“KIZIMIN MEZARINA GİTTİĞİMDE “ANNEM BAŞARDIK” DEMEK İSTİYORUM”

Gözyaşlarına hakim olamayan anne Zeynep Kırgöz ise “Anneler ağlamasın diyorum, Hilaller ölmesin, kara toprağa girmesin istiyorum. Sanığın iyi bir ceza almasını istiyorum. Çünkü bayramda herkese sevdiğine gittiğinde ben de kızımın mezarına gittiğimde 'Hilal korkma kızım başardık' demek istiyorum. Kızım ilk vurulduğunda bana 'Başaramadık anne' demişti. Ben de mezara gittiğimde 'Annem başardık, bize çok yardım ettiler, başardık' demek istiyorum” diye konuştu. Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.