AKHİSAR’DA İFTAR ÇADIRININ ARTIKLARI DEĞERLENDİRİLİYOR

AKHİSAR 10.03.2026 - 10:25, Güncelleme: 10.03.2026 - 12:40
 

AKHİSAR’DA İFTAR ÇADIRININ ARTIKLARI DEĞERLENDİRİLİYOR

Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili, Ramazan ayının ruhuna uygun, israfı önleyen anlamlı bir çalışmayı hayata geçirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Başkan Kayserili, belediyenin iftar çadırında artan yemeklerin çöpe gitmek yerine, Akhisar Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki can dostları için mamalara dönüştürüldüğünü duyurdu.
Akhisar Belediyesi, Ramazan ayında kurulan gönül sofralarında sadece vatandaşları değil, can dostlarını da düşünen bir uygulamaya imza atıyor. Belediye Başkanı Ekrem Kayserili’nin "sıfır israf" vizyonu doğrultusunda başlatılan çalışma ile iftar çadırlarında artan yemekler, belediyeye bağlı hayvan barınaklarına ulaştırılıyor. "İSRAF ETMİYOR, CAN DOSTLARIMIZLA PAYLAŞIYORUZ" Projenin detaylarını sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Ekrem Kayserili, uygulamanın Ramazan boyunca kesintisiz süreceğini belirtti. Kayserili yaptığı paylaşımda, "İsraf etmiyor, can dostlarımızla paylaşıyoruz. Ramazan ayı boyunca iftar çadırımızda artan yemekleri belediyemize bağlı hayvan barınaklarımızdaki patili dostlarımız için mama olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. SIRIF ATIK VE VİCDANİ BELEDİYECİLİK Uygulama kapsamında, iftar saati sonrası hijyenik koşullarda toplanan yemekler, barınaktaki köpeklerin ve kedilerin tüketimine uygun hale getirilerek servis ediliyor. Bu sayede hem tonlarca yiyeceğin israf edilmesinin önüne geçiliyor hem de sahipsiz hayvanların taze ve besleyici gıdaya erişimi sağlanıyor. Akhisarlılar tarafından takdirle karşılanan bu adım, "sosyal belediyecilik" anlayışının can dostlarını da kapsayan en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyor.  Editör: ADNAN POYRAZ  
Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili, Ramazan ayının ruhuna uygun, israfı önleyen anlamlı bir çalışmayı hayata geçirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Başkan Kayserili, belediyenin iftar çadırında artan yemeklerin çöpe gitmek yerine, Akhisar Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki can dostları için mamalara dönüştürüldüğünü duyurdu.

Akhisar Belediyesi, Ramazan ayında kurulan gönül sofralarında sadece vatandaşları değil, can dostlarını da düşünen bir uygulamaya imza atıyor. Belediye Başkanı Ekrem Kayserili’nin "sıfır israf" vizyonu doğrultusunda başlatılan çalışma ile iftar çadırlarında artan yemekler, belediyeye bağlı hayvan barınaklarına ulaştırılıyor.

"İSRAF ETMİYOR, CAN DOSTLARIMIZLA PAYLAŞIYORUZ"

Projenin detaylarını sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Ekrem Kayserili, uygulamanın Ramazan boyunca kesintisiz süreceğini belirtti. Kayserili yaptığı paylaşımda, "İsraf etmiyor, can dostlarımızla paylaşıyoruz. Ramazan ayı boyunca iftar çadırımızda artan yemekleri belediyemize bağlı hayvan barınaklarımızdaki patili dostlarımız için mama olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

SIRIF ATIK VE VİCDANİ BELEDİYECİLİK

Uygulama kapsamında, iftar saati sonrası hijyenik koşullarda toplanan yemekler, barınaktaki köpeklerin ve kedilerin tüketimine uygun hale getirilerek servis ediliyor. Bu sayede hem tonlarca yiyeceğin israf edilmesinin önüne geçiliyor hem de sahipsiz hayvanların taze ve besleyici gıdaya erişimi sağlanıyor. Akhisarlılar tarafından takdirle karşılanan bu adım, "sosyal belediyecilik" anlayışının can dostlarını da kapsayan en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyor. 

Editör: ADNAN POYRAZ

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.