Bilim şenliğinde jandarma standına yoğun ilgi

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.05.2026 - 17:29, Güncelleme: 16.05.2026 - 16:31
 

Bilim şenliğinde jandarma standına yoğun ilgi

Bilim şenliğinde jandarma standına yoğun ilgi
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de bu yıl 5’incisi düzenlenen Bilim Şenliği’nde jandarma ekiplerinin kurduğu stant vatandaşlar ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Cacabey Meydanı’ndaki fuarda sergilenen son teknoloji yerli üretim silahlar ile olay yeri inceleme ekiplerinin kullandığı teknik ekipmanlar ziyaretçiler tarafından dikkatle incelendi. Öğrenciler; jandarma personelinin bilgilendirmeleri eşliğinde çeşitli uygulamaları deneyimleme fırsatı buldu. Şenlik alanını gezen öğrencilerden Elif Didem Pehlivan, Türk Silahlı Kuvvetleri ve jandarma ekiplerinin sahip olduğu teknik donanımı beğendiğini belirterek, gelişen teknolojinin güvenlik alanındaki kullanımını önemli bulduğunu söyledi. Öğrencilerden Sude Doğru ise jandarma ekiplerinin telsiz konuşmalarını arkadaşıyla birlikte deneyimlediğini ifade ederek etkinliğin eğitici ve eğlenceli geçtiğini aktardı. Esma Nur Erdem de olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarında kullanılan parmak izi görüntüleme teknolojisini deneyimlediğini belirterek mutlu olduğunu ifade etti. Gerçekleştirilen bilim şenliğinde farklı fakülteler ve kurumlar tarafından hazırlanan teknoloji odaklı çalışmalar da vatandaşlara tanıtılıyor.
Bilim şenliğinde jandarma standına yoğun ilgi
KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de bu yıl 5’incisi düzenlenen Bilim Şenliği’nde jandarma ekiplerinin kurduğu stant vatandaşlar ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü.
Cacabey Meydanı’ndaki fuarda sergilenen son teknoloji yerli üretim silahlar ile olay yeri inceleme ekiplerinin kullandığı teknik ekipmanlar ziyaretçiler tarafından dikkatle incelendi. Öğrenciler; jandarma personelinin bilgilendirmeleri eşliğinde çeşitli uygulamaları deneyimleme fırsatı buldu. Şenlik alanını gezen öğrencilerden Elif Didem Pehlivan, Türk Silahlı Kuvvetleri ve jandarma ekiplerinin sahip olduğu teknik donanımı beğendiğini belirterek, gelişen teknolojinin güvenlik alanındaki kullanımını önemli bulduğunu söyledi. Öğrencilerden Sude Doğru ise jandarma ekiplerinin telsiz konuşmalarını arkadaşıyla birlikte deneyimlediğini ifade ederek etkinliğin eğitici ve eğlenceli geçtiğini aktardı. Esma Nur Erdem de olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarında kullanılan parmak izi görüntüleme teknolojisini deneyimlediğini belirterek mutlu olduğunu ifade etti.
Gerçekleştirilen bilim şenliğinde farklı fakülteler ve kurumlar tarafından hazırlanan teknoloji odaklı çalışmalar da vatandaşlara tanıtılıyor.

Kırşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.