BÜYÜKŞEHİR’DEN YANGINLARA KARŞI CAN SUYU
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli ilçesine bağlı Kemer Mahallesi'nde hayvancılık, tarımsal sulama ve olası yangınlarla mücadelede kullanılmak üzere çok amaçlı gölet inşa ediyor. Yaklaşık 24-25 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olması planlanan gölet, bölgenin su ihtiyacına uzun vadeli katkı sağlayacak.
Kırsal mahallelerde üretimi destekleyen ve doğal afetlere karşı hazırlığı güçlendiren yatırımlarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kemer Mahallesi'nde yapımı devam eden göletle bölgenin önemli bir ihtiyacına çözüm oluşturmayı amaçlıyor. Gölet; hayvan içme suyu, tarımsal sulama ve olası yangınlarda müdahale çalışmalarında kullanılabilecek şekilde projelendirildi.
HELİKOPTERLERİN SU ALABİLECEĞİ DERİNLİK
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi personeli, Yüksek Jeoloji Mühendisi Bozkurt İbrim, göletin bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda planlandığını belirtti. İbrim, "Gölet, hayvan içme suyu, tarımsal sulama ve olası yangınlarda kullanılabilecek şekilde projelendirildi. Özellikle yangınlarda helikopterlerin su alabilmesi için göletin derinliği bu ihtiyaca göre belirlendi" dedi.
24-25 BİN METREKÜP SU KAPASİTESİ
Göletin yaklaşık 100 metreye 100 metre ölçülerinde olması ve 2,5-3 metre derinliğe ulaşması planlanıyor. Zeminin yapısına bağlı olarak kapasitenin artırılabileceğini belirten İbrim, göletin yaklaşık 24-25 bin metreküp su tutmasının öngörüldüğünü ifade etti.
MUHTAR VE ÜRETİCİLERDEN TEŞEKKÜR
Kemer Mahallesi Muhtarı Mehmet Kırcalı, yapılan yatırımdan memnuniyet duyduklarını belirterek göletin tarımsal sulama ve hayvan içme suyu ihtiyacının yanı sıra doğal afetlerde, özellikle de yangınlarla mücadelede önemli bir kaynak olacağını söyledi. Üretici Hüseyin Çelik, 2024 yılında yaşanan büyük yangının mahallede derin izler bıraktığını belirterek göletin hem üreticiler hem de mahalle için geleceğe yönelik önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.
Editör: AHMET İLHAN SAĞLAM
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
