CHP'Lİ BALABAN'DAN MANİSA TÜRK METAL SEN'E ZİYARET

SİYASET 17.03.2024 - 15:26, Güncelleme: 17.03.2024 - 15:26
 

CHP'Lİ BALABAN'DAN MANİSA TÜRK METAL SEN'E ZİYARET

Manisa'nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Manisa Türk Metal Sendikası Başkanı Ercan Dereli'yi ziyaret eden CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, vefat eden Sendika Genel Başkanı Pevrul Kavlak için başsağlığı dileyerek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emekçilerin yanında olacaklarını söyledi. Çalışan kesimin ciddi bir sıkıntı çektiğini belirten Başkan Ercan Dereli, "Bu şehirde yaşamak artık ızdırap geliyor" dedi.
Manisa Türk Metal Sendikası Başkanı Ercan Dereli'yi ziyaret eden CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, emekçilerin yanında olacaklarını ifade etti. "SANAYİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR" 25 bin üyesiyle Manisa'nın en büyük topluluklarından Manisa Türk Metal Sendikası Başkanı Ercan Dereli, "CHP’deki birlik tablosu çok hoşumuza gidiyor. Mutlu olduk. Hepinizi kutluyorum, Allah muvaffak etsin hepinizi. Başarılarınız daim olsun. İnşallah hayırlısı olur. 2013 Temmuz’da şube başkanı olduk. 4 bin üyeden geldiğimiz noktada 25 bin üyeye ulaştık. Sanayi her geçen gün büyüyor. Sanayinin büyümesi demek bizleri ciddi anlamda sıkıntıya sokuyor.  Bizim en büyük sıkıntımız, problemimiz; Manisa’yı yönetenlerin ciddi anlamda sanayiye ayak uydurması gerektiğini düşünüyorum. Sanayi 10 sene 15 sene önce sinyal verdi büyümesiyle ilgili ama bizim en büyük derdimiz şu an barınma. Biz emekçiler, çalışanlar olarak kazancımızın yüzde 50’sini barınmaya, kiraya veriyoruz. İster istemez onları mutlu etmek için yapılan toplu sözleşmeler hep yukarıda olması gerekiyor. İş verenler de burada ciddi anlamda zorlanıyor. Sonuç olarak baktığımızda o emekçilerin mutlu olmadığı takdirde verimli olması mümkün değil" dedi. "BU ŞEHİRDE YAŞAMAK ARTIK IZDIRAP" Çalışanların yaşam mücadelesi verdiğini belirten Dereli, "Bu şehir artık yetmiyor. Bu şehirde yaşamak artık ızdırap geliyor. Belediyelerin hızlı bir şekilde buna çözüm bulmasını istiyoruz. Artık başka bir yere mi şehri taşıyacağız. Bu Manisa’dan uzakta bir yerde mi şehir yapılanması olacak. Barınmayla ilgili belediyelerin hızlı bir şekilde çalışmasını istiyoruz. Barınma sorunu çözülmediği sürece, Manisa’nın göçe kapalı bir şehir olması bizi sıkıntıya sokuyor. Ev kiraları normal gitseydi, sanayi bu kadar büyümeseydi en fazla 7-8 bin lira olurdu. Sanayiye işçi lazım ama işçi buraya geldiğinde mevcuttakilerin düzeni bozuluyor. Bırak 15 bin liradan aşağıyı, kiralık ev bulabiliyorsan paraya bakma tut otur içine, ihtiyacın varsa. Biz o duruma geldik. En büyük masraflarımız elektrik, su, kira. Bu şehirde artık çalışanlar bu şartlarda yaşam mücadelesi vermek zorunda kalıyor. Eşiyle ailesiyle birlikte çalışmak zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı. “EMEKÇİNİN YANINDA OLACAĞIZ” Semih Balaban, "Biz belediyeler olarak her zaman sizin, çalışanın, emekçinin yanında olacağız. Ferdi Bey, Gülşah Hanım’la birlikte her zaman emeğin, emekçinin yanında olacağız” dedi. Belgin Koçak 
Manisa'nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Manisa Türk Metal Sendikası Başkanı Ercan Dereli'yi ziyaret eden CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, vefat eden Sendika Genel Başkanı Pevrul Kavlak için başsağlığı dileyerek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emekçilerin yanında olacaklarını söyledi. Çalışan kesimin ciddi bir sıkıntı çektiğini belirten Başkan Ercan Dereli, "Bu şehirde yaşamak artık ızdırap geliyor" dedi.

Manisa Türk Metal Sendikası Başkanı Ercan Dereli'yi ziyaret eden CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, emekçilerin yanında olacaklarını ifade etti.

"SANAYİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR"

25 bin üyesiyle Manisa'nın en büyük topluluklarından Manisa Türk Metal Sendikası Başkanı Ercan Dereli, "CHP’deki birlik tablosu çok hoşumuza gidiyor. Mutlu olduk. Hepinizi kutluyorum, Allah muvaffak etsin hepinizi. Başarılarınız daim olsun. İnşallah hayırlısı olur. 2013 Temmuz’da şube başkanı olduk. 4 bin üyeden geldiğimiz noktada 25 bin üyeye ulaştık. Sanayi her geçen gün büyüyor. Sanayinin büyümesi demek bizleri ciddi anlamda sıkıntıya sokuyor.  Bizim en büyük sıkıntımız, problemimiz; Manisa’yı yönetenlerin ciddi anlamda sanayiye ayak uydurması gerektiğini düşünüyorum. Sanayi 10 sene 15 sene önce sinyal verdi büyümesiyle ilgili ama bizim en büyük derdimiz şu an barınma. Biz emekçiler, çalışanlar olarak kazancımızın yüzde 50’sini barınmaya, kiraya veriyoruz. İster istemez onları mutlu etmek için yapılan toplu sözleşmeler hep yukarıda olması gerekiyor. İş verenler de burada ciddi anlamda zorlanıyor. Sonuç olarak baktığımızda o emekçilerin mutlu olmadığı takdirde verimli olması mümkün değil" dedi.

"BU ŞEHİRDE YAŞAMAK ARTIK IZDIRAP"

Çalışanların yaşam mücadelesi verdiğini belirten Dereli, "Bu şehir artık yetmiyor. Bu şehirde yaşamak artık ızdırap geliyor. Belediyelerin hızlı bir şekilde buna çözüm bulmasını istiyoruz. Artık başka bir yere mi şehri taşıyacağız. Bu Manisa’dan uzakta bir yerde mi şehir yapılanması olacak. Barınmayla ilgili belediyelerin hızlı bir şekilde çalışmasını istiyoruz. Barınma sorunu çözülmediği sürece, Manisa’nın göçe kapalı bir şehir olması bizi sıkıntıya sokuyor. Ev kiraları normal gitseydi, sanayi bu kadar büyümeseydi en fazla 7-8 bin lira olurdu. Sanayiye işçi lazım ama işçi buraya geldiğinde mevcuttakilerin düzeni bozuluyor. Bırak 15 bin liradan aşağıyı, kiralık ev bulabiliyorsan paraya bakma tut otur içine, ihtiyacın varsa. Biz o duruma geldik. En büyük masraflarımız elektrik, su, kira. Bu şehirde artık çalışanlar bu şartlarda yaşam mücadelesi vermek zorunda kalıyor. Eşiyle ailesiyle birlikte çalışmak zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı.

“EMEKÇİNİN YANINDA OLACAĞIZ”

Semih Balaban, "Biz belediyeler olarak her zaman sizin, çalışanın, emekçinin yanında olacağız. Ferdi Bey, Gülşah Hanım’la birlikte her zaman emeğin, emekçinin yanında olacağız” dedi. Belgin Koçak 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.