DYP'Lİ ŞİMŞEK'TEN MECLİS'TEKİ PARTİLERE ELEŞTİRİ

SİYASET 11.04.2026 - 14:30, Güncelleme: 11.04.2026 - 14:30
 

DYP'Lİ ŞİMŞEK'TEN MECLİS'TEKİ PARTİLERE ELEŞTİRİ

Doğru Yol Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlkay Şimşek, Türkiye’deki muhalefet anlayışı ve siyasi partilerin toplumla kurduğu ilişkiye dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Şimşek, eleştirilerinin yalnızca belirli partilere değil, doğrudan Meclis’te temsil edilen tüm siyasi yapılara yönelik olduğunu vurguladı. ELEŞTİRİMİZ TÜM MEVCUT SİYASİ YAPIYA Şimşek, muhalefet tartışmalarına açıklık getirerek, “Bizim işaret ettiğimiz nokta sadece bir parti değil. Bugün Meclis’te bulunan tüm partiler için aynı şeyi söylüyoruz. Hiçbirinin vatandaşın önüne koyabildiği somut ve güven veren bir gelecek projesi yok” ifadelerini kullandı. EKONOMİ VAR AMA KONUŞAN YOK Türkiye’nin en temel sorununun ekonomi olduğunu belirten Şimşek, siyasi gündemin bu gerçeklikten uzaklaştığını söyledi. “Ülkenin ana gündemi ekonomi. Ama bakıyoruz, ne iktidar ne muhalefet bu meseleyi yeterince konuşmuyor. Geçim derdi var ama konuşulmuyor. Çarşı, pazar yanıyor ama gündemde yok. Bu kopukluk toplumda ciddi bir rahatsızlık oluşturuyor” dedi. EMEKLİDEN ÇALIŞANA HERKES ZORDA Toplumun her kesiminin ekonomik baskı altında olduğunu ifade eden Şimşek, “Emeklilerimizin durumu ortada. Çalışanlarımızın alım gücü düşmüş durumda. Kiralar uçmuş. İnsanlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Böyle bir tabloda siyasetin hâlâ gerçek gündemi ıskalaması kabul edilemez” şeklinde konuştu. VATANDAŞ ARTIK RAHAT BİR YAŞAM İSTİYOR Vatandaşın beklentisinin net olduğunu vurgulayan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar artık kavga değil çözüm istiyor. Daha iyi bir yaşam, daha huzurlu bir gelecek istiyor. Eğer siyaset bu ihtiyaca cevap veremiyorsa, vatandaş da doğal olarak yeni arayışlara yönelir.” SİYASETİN YÖNÜ DEĞİŞMEK ZORUNDA Doğru Yol Partisi olarak bu boşluğu doldurmayı hedeflediklerini belirten Şimşek, “Türkiye’nin ihtiyacı olan şey; gerçek sorunları konuşan, çözüm üreten ve millete dokunan bir siyaset anlayışıdır. Biz bu anlayışı yeniden inşa etmek için yola çıktık” dedi. Editör: ADNAN POYRAZ
Doğru Yol Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlkay Şimşek, Türkiye’deki muhalefet anlayışı ve siyasi partilerin toplumla kurduğu ilişkiye dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek, eleştirilerinin yalnızca belirli partilere değil, doğrudan Meclis’te temsil edilen tüm siyasi yapılara yönelik olduğunu vurguladı.

ELEŞTİRİMİZ TÜM MEVCUT SİYASİ YAPIYA

Şimşek, muhalefet tartışmalarına açıklık getirerek, “Bizim işaret ettiğimiz nokta sadece bir parti değil. Bugün Meclis’te bulunan tüm partiler için aynı şeyi söylüyoruz. Hiçbirinin vatandaşın önüne koyabildiği somut ve güven veren bir gelecek projesi yok” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ VAR AMA KONUŞAN YOK

Türkiye’nin en temel sorununun ekonomi olduğunu belirten Şimşek, siyasi gündemin bu gerçeklikten uzaklaştığını söyledi. “Ülkenin ana gündemi ekonomi. Ama bakıyoruz, ne iktidar ne muhalefet bu meseleyi yeterince konuşmuyor. Geçim derdi var ama konuşulmuyor. Çarşı, pazar yanıyor ama gündemde yok. Bu kopukluk toplumda ciddi bir rahatsızlık oluşturuyor” dedi.

EMEKLİDEN ÇALIŞANA HERKES ZORDA

Toplumun her kesiminin ekonomik baskı altında olduğunu ifade eden Şimşek, “Emeklilerimizin durumu ortada. Çalışanlarımızın alım gücü düşmüş durumda. Kiralar uçmuş. İnsanlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Böyle bir tabloda siyasetin hâlâ gerçek gündemi ıskalaması kabul edilemez” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ ARTIK RAHAT BİR YAŞAM İSTİYOR

Vatandaşın beklentisinin net olduğunu vurgulayan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar artık kavga değil çözüm istiyor. Daha iyi bir yaşam, daha huzurlu bir gelecek istiyor. Eğer siyaset bu ihtiyaca cevap veremiyorsa, vatandaş da doğal olarak yeni arayışlara yönelir.”

SİYASETİN YÖNÜ DEĞİŞMEK ZORUNDA

Doğru Yol Partisi olarak bu boşluğu doldurmayı hedeflediklerini belirten Şimşek, “Türkiye’nin ihtiyacı olan şey; gerçek sorunları konuşan, çözüm üreten ve millete dokunan bir siyaset anlayışıdır. Biz bu anlayışı yeniden inşa etmek için yola çıktık” dedi.

Editör: ADNAN POYRAZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.