DOĞA TUTKUNLARI HOMEROS VADİSİ’NDE BULUŞTU

TURGUTLU 10.04.2026 - 19:30, Güncelleme: 10.04.2026 - 16:19
 

DOĞA TUTKUNLARI HOMEROS VADİSİ’NDE BULUŞTU

Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK), baharın gelişini antik ozan Homeros’un adını taşıyan vadide kutladı. Yaz-Kış Yürüyüş Liderleri Orhan Mert ve Haydar Atilla rehberliğinde gerçekleştirilen 9 kilometrelik parkurda, doğa severler hem 300 metrelik irtifa kazanımıyla sınırlarını zorladı hem de yağışlarla yeniden dolan göletlerin sunduğu görsel şölenin tadını çıkardı.
Turgutlu Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TURBELDAK, doğa tutkunlarını bu hafta İzmir’in tarihi ve doğal güzelliğiyle ünlü noktası Homeros Vadisi’ne götürdü. Yürüyüş liderleri Orhan Mert ve Haydar Atilla’nın idaresinde başlayan etkinlik, yer yer zorlaşan etaplarıyla katılımcılara gerçek bir performans testi imkanı sundu. Yaklaşık 300 metrelik tırmanış etabını başarıyla geçen ekip, parkuru toplamda 9 kilometre yürüyerek tamamladı. KURAKLIKTAN SONRA GÖLETLER DOLDU Yürüyüş boyunca doğadaki değişimleri gözlemleyen ekip, sevindirici bir tabloyla karşılaştı. Son yıllarda kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan vadideki göletlerin, bu yılki etkili yağışların ardından yeniden eski doluluğuna kavuştuğu görüldü. Mağaralar, göletler ve baharın tüm renklerini barındıran bitki örtüsü arasında ilerleyen doğa tutkunları, temiz havada spor yapmanın keyfini çıkardı. LİDER ORHAN MERT: “DOĞANIN DÖNÜŞÜNE ŞAHİTLİK ETTİK” Etkinlik sonunda değerlendirmelerde bulunan Yürüyüş Lideri Orhan Mert, Homeros Vadisi’nin kültürel önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Adını Antik Çağ’ın büyük ozanından alan bu vadi, bize her zaman büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Özellikle kuruyan göletlerin yeniden hayat bulması hepimizi çok mutlu etti. İrili ufaklı su birikintileri ve yeşilin her tonu eşliğinde 9 kilometrelik parkuru başarıyla bitirdik. Amacımız vatandaşlarımızı doğayla buluştururken aynı zamanda fiziksel dayanıklılıklarını artıracak bu tür sosyal etkinlikleri sürdürmektir.” SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN DURMAK YOK Turgutlu Belediyesi’nin doğa sporlarını tabana yayma hedefiyle düzenlediği yürüyüşler, her hafta farklı bir rotada vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor. TURBELDAK yetkilileri, bir sonraki rota için hazırlıkların başladığını belirterek tüm Turgutlulu doğa severleri akademiye davet etti. HABER MERKEZİ
Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK), baharın gelişini antik ozan Homeros’un adını taşıyan vadide kutladı. Yaz-Kış Yürüyüş Liderleri Orhan Mert ve Haydar Atilla rehberliğinde gerçekleştirilen 9 kilometrelik parkurda, doğa severler hem 300 metrelik irtifa kazanımıyla sınırlarını zorladı hem de yağışlarla yeniden dolan göletlerin sunduğu görsel şölenin tadını çıkardı.

Turgutlu Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TURBELDAK, doğa tutkunlarını bu hafta İzmir’in tarihi ve doğal güzelliğiyle ünlü noktası Homeros Vadisi’ne götürdü. Yürüyüş liderleri Orhan Mert ve Haydar Atilla’nın idaresinde başlayan etkinlik, yer yer zorlaşan etaplarıyla katılımcılara gerçek bir performans testi imkanı sundu. Yaklaşık 300 metrelik tırmanış etabını başarıyla geçen ekip, parkuru toplamda 9 kilometre yürüyerek tamamladı.

KURAKLIKTAN SONRA GÖLETLER DOLDU

Yürüyüş boyunca doğadaki değişimleri gözlemleyen ekip, sevindirici bir tabloyla karşılaştı. Son yıllarda kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan vadideki göletlerin, bu yılki etkili yağışların ardından yeniden eski doluluğuna kavuştuğu görüldü. Mağaralar, göletler ve baharın tüm renklerini barındıran bitki örtüsü arasında ilerleyen doğa tutkunları, temiz havada spor yapmanın keyfini çıkardı.

LİDER ORHAN MERT: “DOĞANIN DÖNÜŞÜNE ŞAHİTLİK ETTİK”

Etkinlik sonunda değerlendirmelerde bulunan Yürüyüş Lideri Orhan Mert, Homeros Vadisi’nin kültürel önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Adını Antik Çağ’ın büyük ozanından alan bu vadi, bize her zaman büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Özellikle kuruyan göletlerin yeniden hayat bulması hepimizi çok mutlu etti. İrili ufaklı su birikintileri ve yeşilin her tonu eşliğinde 9 kilometrelik parkuru başarıyla bitirdik. Amacımız vatandaşlarımızı doğayla buluştururken aynı zamanda fiziksel dayanıklılıklarını artıracak bu tür sosyal etkinlikleri sürdürmektir.”

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN DURMAK YOK

Turgutlu Belediyesi’nin doğa sporlarını tabana yayma hedefiyle düzenlediği yürüyüşler, her hafta farklı bir rotada vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor. TURBELDAK yetkilileri, bir sonraki rota için hazırlıkların başladığını belirterek tüm Turgutlulu doğa severleri akademiye davet etti.

HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.