Edirne’de buğday hasadı dualarla başladı

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.06.2026 - 13:58, Güncelleme: 21.06.2026 - 13:27
 

Edirne’de buğday hasadı dualarla başladı

Edirne’de buğday hasadı dualarla başladı
Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı Kavaklı köyünde 2026 yılı buğday hasadı, üreticilerin ve vatandaşların dualarıyla başladı. Hasat sezonunun bereketli geçmesi temennisiyle bir araya gelen üreticiler, yapılan duaların ardından biçerdöverleri tarlalara soktu. Yeni sezonun kazasız, bereketli ve bol verimli geçmesini dileyen üreticiler, yıl boyunca verdikleri emeğin karşılığını almayı umut ettiklerini ifade etti. Bereket duası yapıldı Hasat öncesinde gerçekleştirilen programda, ürünlerin bereketli olması, çiftçilerin emeklerinin karşılığını alması ve sezon boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için dua edildi. Programın ardından ilk biçim gerçekleştirilerek 2026 yılı buğday hasadı resmen başladı. Çiftçiler umutlu Kavaklı köyündeki çiftçisi, bu yılki hasattan beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, elde edilecek ürünlerin hem ülke ekonomisine hem de bölge tarımına katkı sağlamasını temenni etti. Tarımın önemli merkezlerinden biri olan Edirne’de, buğday hasadının önümüzdeki günlerde diğer köylerde de hız kazanması bekleniyor.
Edirne’de buğday hasadı dualarla başladı
Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı Kavaklı köyünde 2026 yılı buğday hasadı, üreticilerin ve vatandaşların dualarıyla başladı.
Hasat sezonunun bereketli geçmesi temennisiyle bir araya gelen üreticiler, yapılan duaların ardından biçerdöverleri tarlalara soktu. Yeni sezonun kazasız, bereketli ve bol verimli geçmesini dileyen üreticiler, yıl boyunca verdikleri emeğin karşılığını almayı umut ettiklerini ifade etti.

Bereket duası yapıldı
Hasat öncesinde gerçekleştirilen programda, ürünlerin bereketli olması, çiftçilerin emeklerinin karşılığını alması ve sezon boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için dua edildi. Programın ardından ilk biçim gerçekleştirilerek 2026 yılı buğday hasadı resmen başladı.

Çiftçiler umutlu
Kavaklı köyündeki çiftçisi, bu yılki hasattan beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, elde edilecek ürünlerin hem ülke ekonomisine hem de bölge tarımına katkı sağlamasını temenni etti.
Tarımın önemli merkezlerinden biri olan Edirne’de, buğday hasadının önümüzdeki günlerde diğer köylerde de hız kazanması bekleniyor.

Edirne HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.