GÖZLER BYD'DE! MANİSA'DAKİ YATIRIM NE OLACAK?
GÖZLER BYD'DE! MANİSA'DAKİ YATIRIM NE OLACAK?
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, BYD'nin Manisa'da yatırım yapacağını açıklayalı bir yıl olduğunu ancak somut bir faaliyetin başlamadığını söyledi.
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, Çinli otomotiv şirketi BYD'nin Türkiye'de açıkladığı yatırımın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Manisa'da henüz herhangi bir somut faaliyet başlamadığına dikkat çekti.

“DENGEYİ KORUMAMIZ LAZIM”
Eroldu, " BYD yatırımı açıkladıktan sonra 1 yıl geçti, Manisa'da hâlâ bir faaliyet yok. Buna kendilerinin cevap vermesi lazım. Umarım bu yeni yatırımlar başarıyla hayata geçer" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin Çin ile olan otomotiv ilişkilerinde dengesizliğe de dikkat çeken Eroldu, "Çinlileri yatırıma zorlamak adına adımlar atıldı ama her şeyi onlardan ithal ediyoruz ve oraya bizim ihracatımız yok, bu dengeyi korumamız lazım" dedi. (İHA)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.