HASRET SONA ERİYOR! MESİR FESTİVALİ KARMA TÖRENİYLE START VERİYOR

KÜLTÜR SANAT 20.03.2024 - 16:07, Güncelleme: 21.03.2024 - 14:19
 

HASRET SONA ERİYOR! MESİR FESTİVALİ KARMA TÖRENİYLE START VERİYOR

Manisa’nın geleneksel Mesir Macunu Festivali 4 yıllık aradan sonra yeniden başlıyor. Manisalıların özlemle beklediği festivalde yarın mesir karma töreniyle start veriyor. Saat 10:30’da başlayacak olan programlar gün boyu çeşitli etkinliklerle devam edecek.
Manisa’nın en köklü geleneklerinden biri olan Mesir Macunu Festivali nedeniyle yarın karma töreni yapılacak. Pandemi ve depremler nedeniyle yapılamayan festival 4 yılın ardından tekrardan gerçekleşecek. NEVRUZ VE KARMA TÖRENİ BİR ARADA Nevruz Bayramı ile birleştirilen karma törenini programı da geçtiğimiz günlerde Manisa Valiliği tarafından açıklandı.  Valiliğin açıkladığı programa göre, Manisa’da ilk olarak Nevruz Bayramı etkinlikleri yapılacak. 21 Mart Perşembe günü saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Daha sonrasında İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapacak. NEVRUZ KTLANACAK Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okuyacak. Okunan şiirlerin ardından Cumhuriyet Meydan’ında temsili nevruz ateşi yakılıp, örste demir dövülecek. Boyanmış nevruz yumurtası dağıtımı sonrasında protokol üyeleri nevruz ateşi üzerinden atlayacak. Meydanda son olarak fidan dağıtımı yapılacak. KORTEJ, YÜRÜYÜŞ, DUA, TÖREN… Meydanda Nevruz Bayramı etkinliklerinin bitiminde Manisa protokolu, kortej yürüyüşüyle Manisa Valiliği önünden Sultan Camii Külliyesi’ne hareket edecek.  Saat 12.00’yi gösterdiğinde de Sultan Camii Külliyesi’nde başlayacak olan Geleneksel Mesir Macunu Karma töreninde Mesir ilahisi okunacak. Ardından Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği başkanı Ufuk Tanık, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Manisa Valisi Enver Ünlü, törende konuşacak. TEMSİLİ KARMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK Karma töreni dolayısıyla yapılan konuşmaların ardından Mesir macunu karma duası okunacak ve temsili karma töreni gerçekleştirilecek. Şehitler için Sultan Camii’nde mevlid okutulacak. Saat 14.30’da da Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlhan Varank Yerleşkesi’nde nevruz bayramı kutlama töreni gerçekleştirilecek. Haber Merkezi
Manisa’nın geleneksel Mesir Macunu Festivali 4 yıllık aradan sonra yeniden başlıyor. Manisalıların özlemle beklediği festivalde yarın mesir karma töreniyle start veriyor. Saat 10:30’da başlayacak olan programlar gün boyu çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Manisa’nın en köklü geleneklerinden biri olan Mesir Macunu Festivali nedeniyle yarın karma töreni yapılacak. Pandemi ve depremler nedeniyle yapılamayan festival 4 yılın ardından tekrardan gerçekleşecek.

NEVRUZ VE KARMA TÖRENİ BİR ARADA

Nevruz Bayramı ile birleştirilen karma törenini programı da geçtiğimiz günlerde Manisa Valiliği tarafından açıklandı.  Valiliğin açıkladığı programa göre, Manisa’da ilk olarak Nevruz Bayramı etkinlikleri yapılacak. 21 Mart Perşembe günü saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Daha sonrasında İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapacak.

NEVRUZ KTLANACAK

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okuyacak. Okunan şiirlerin ardından Cumhuriyet Meydan’ında temsili nevruz ateşi yakılıp, örste demir dövülecek. Boyanmış nevruz yumurtası dağıtımı sonrasında protokol üyeleri nevruz ateşi üzerinden atlayacak. Meydanda son olarak fidan dağıtımı yapılacak.

KORTEJ, YÜRÜYÜŞ, DUA, TÖREN…

Meydanda Nevruz Bayramı etkinliklerinin bitiminde Manisa protokolu, kortej yürüyüşüyle Manisa Valiliği önünden Sultan Camii Külliyesi’ne hareket edecek.  Saat 12.00’yi gösterdiğinde de Sultan Camii Külliyesi’nde başlayacak olan Geleneksel Mesir Macunu Karma töreninde Mesir ilahisi okunacak. Ardından Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği başkanı Ufuk Tanık, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Manisa Valisi Enver Ünlü, törende konuşacak.

TEMSİLİ KARMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Karma töreni dolayısıyla yapılan konuşmaların ardından Mesir macunu karma duası okunacak ve temsili karma töreni gerçekleştirilecek. Şehitler için Sultan Camii’nde mevlid okutulacak. Saat 14.30’da da Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlhan Varank Yerleşkesi’nde nevruz bayramı kutlama töreni gerçekleştirilecek. Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.