İLÇEDE ŞİDDETLİ YAĞIŞ MESAİSİ

SARUHANLI- SELENDİ- SOMA 17.01.2024 - 10:44, Güncelleme: 17.01.2024 - 10:44
 

İLÇEDE ŞİDDETLİ YAĞIŞ MESAİSİ

MASKİ Genel Müdürlüğü, ilimizi etkisi altına alan şiddetli sağanak yağış ile birlikte Saruhanlı ilçe merkezi ve 8 kırsal mahallesinde yer alan dere ve sulama kanallarına müdahalede bulundu. Gece boyunca etkili olan sağanak yağışta görevinin başında olan ekipler, özveriyle çalışmalarını sürdürdü.
Küresel ısınma ve iklim değişikliği yağış rejimlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yağışlar artık şiddetli ve ani olarak meydana geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Manisa için metrekareye 50-100 kg yağış düşeceği uyarısında bulunmuştu. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ani başlayan sağanak yağışta kısa sürede organize olarak yağıştan etkilenen Saruhanlı ilçe merkezi ve 8 kırsal mahallede yer alan dere ve sulama kanallarına müdahalelerde bulundu. “EKİPLERİMİZ SÜREKLİ SAHADA” Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Manisa’da yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınların önüne geçmek amacıyla idare olarak sürekli olarak dere temizlik ve ıslah çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yağış anında, öncesinde ve sonrasında da sulama kanalları ve derelerdeki temizlik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Yağışların ani ve şiddetli olarak etkili olması sulama kanalları ve derelerin de hızla su almasına neden oluyor. Ekiplerimiz iş makinelerimizle gerekli müdahaleleri yapıyor” dedi. Haber Merkezi
MASKİ Genel Müdürlüğü, ilimizi etkisi altına alan şiddetli sağanak yağış ile birlikte Saruhanlı ilçe merkezi ve 8 kırsal mahallesinde yer alan dere ve sulama kanallarına müdahalede bulundu. Gece boyunca etkili olan sağanak yağışta görevinin başında olan ekipler, özveriyle çalışmalarını sürdürdü.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği yağış rejimlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yağışlar artık şiddetli ve ani olarak meydana geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Manisa için metrekareye 50-100 kg yağış düşeceği uyarısında bulunmuştu. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ani başlayan sağanak yağışta kısa sürede organize olarak yağıştan etkilenen Saruhanlı ilçe merkezi ve 8 kırsal mahallede yer alan dere ve sulama kanallarına müdahalelerde bulundu.

“EKİPLERİMİZ SÜREKLİ SAHADA”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Manisa’da yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınların önüne geçmek amacıyla idare olarak sürekli olarak dere temizlik ve ıslah çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yağış anında, öncesinde ve sonrasında da sulama kanalları ve derelerdeki temizlik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Yağışların ani ve şiddetli olarak etkili olması sulama kanalları ve derelerin de hızla su almasına neden oluyor. Ekiplerimiz iş makinelerimizle gerekli müdahaleleri yapıyor” dedi. Haber Merkezi

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.