KAHREDEN HABER! SMA HASTASI EBRAR BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

MANİSA GÜNDEMİ 15.03.2024 - 10:31, Güncelleme: 15.03.2024 - 10:39
 

KAHREDEN HABER! SMA HASTASI EBRAR BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

Manisa’nın Akhisar ilçesinde Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden ve yaşam mücadelesinde on binlerce vatandaşın tek yürek olarak destek verdiği Ebrar Aktürk, hayatını kaybetti.
Akhisar'da, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden ve tedavisi için toplumun geniş kesimlerinden destek gören küçük Ebrar Aktürk, yaşam mücadelesini kaybetti. Ebrar bebeğin Temmuz 2022'de konulan teşhis sonrası başlatılan tedavi süreci, Türkiye ve dünya genelinde pek çok iyi niyetli insanın desteğiyle finanse edilmişti. Ancak, tüm çabalarına rağmen Ebrar bebek, henüz sebebi bilinmeyen bir durum sonucu evinde yaşamını yitirdi. BİNLERCE YARDIMSEVER TEK YÜREK OLMUŞTU Ebrar bebek için yaklaşık 1.82 milyon dolarlık tedavi masrafının toplandığı ve bu sürecin başarıyla tamamlandığı kamuoyuna duyurulmuş, küçük Ebrar'ın Dubai'de tedaviye başladığı belirtilmişti. SMA Tip-1 ile mücadele eden Ebrar için umut ışığı yakılan bu süreç, ne yazık ki üzücü bir sonla noktalandı. Aktürk ailesinin ilk çocukları 6 yaşındaki Halil İbrahim'den sonra dünyaya gelen kızları Ebrar'ın hastalığı, ailenin yaşadığı sevinci derin bir hüzne dönüştürmüştü. Ayten ve Mehmet Aktürk çifti, Türkiye'deki SMA'lı bebeklerin tedavi süreçlerinin yetersiz kalması ve yurt dışındaki tedavi masraflarının yüksekliği nedeniyle zorlu bir mücadeleye girişmiş, yardım kampanyası başlatarak kızlarının yaşamı için destek aramıştı. Haber Merkezi  
Manisa’nın Akhisar ilçesinde Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden ve yaşam mücadelesinde on binlerce vatandaşın tek yürek olarak destek verdiği Ebrar Aktürk, hayatını kaybetti.

Akhisar'da, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden ve tedavisi için toplumun geniş kesimlerinden destek gören küçük Ebrar Aktürk, yaşam mücadelesini kaybetti. Ebrar bebeğin Temmuz 2022'de konulan teşhis sonrası başlatılan tedavi süreci, Türkiye ve dünya genelinde pek çok iyi niyetli insanın desteğiyle finanse edilmişti. Ancak, tüm çabalarına rağmen Ebrar bebek, henüz sebebi bilinmeyen bir durum sonucu evinde yaşamını yitirdi.

BİNLERCE YARDIMSEVER TEK YÜREK OLMUŞTU

Ebrar bebek için yaklaşık 1.82 milyon dolarlık tedavi masrafının toplandığı ve bu sürecin başarıyla tamamlandığı kamuoyuna duyurulmuş, küçük Ebrar'ın Dubai'de tedaviye başladığı belirtilmişti. SMA Tip-1 ile mücadele eden Ebrar için umut ışığı yakılan bu süreç, ne yazık ki üzücü bir sonla noktalandı. Aktürk ailesinin ilk çocukları 6 yaşındaki Halil İbrahim'den sonra dünyaya gelen kızları Ebrar'ın hastalığı, ailenin yaşadığı sevinci derin bir hüzne dönüştürmüştü. Ayten ve Mehmet Aktürk çifti, Türkiye'deki SMA'lı bebeklerin tedavi süreçlerinin yetersiz kalması ve yurt dışındaki tedavi masraflarının yüksekliği nedeniyle zorlu bir mücadeleye girişmiş, yardım kampanyası başlatarak kızlarının yaşamı için destek aramıştı. Haber Merkezi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.