KARANLIKTAN AYDINLIĞA BİR ÜZÜMKENT ÖYKÜSÜ

ALAŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.08.2017 - 10:08, Güncelleme: 30.08.2017 - 10:08
 

KARANLIKTAN AYDINLIĞA BİR ÜZÜMKENT ÖYKÜSÜ

Alaşehir Belediyesi’nin, 5 Eylül Alaşehir Kurtuluş Günü çerçevesinde düzenlediği ‘İşgalden Kurtuluşa Alaşehir; Karanlıktan Aydınlığa Bir Üzümkent Öyküsü’ sergisi; 5 Eylül 2017 Salı günü saat 19.00’da Alaşehir Gençlik Merkezi’nde açılacak. Sergi, 5 Ekim 2017 tarihine kadar ziyarete açık olacak.
Manisa’nın Alaşehir Belediyesi, şehrin kurtuluş günü olan 5 Eylül’de çok özel bir sergiye imza atacak.‘İşgalden Kurtuluşa Alaşehir Sergisi; Karanlıktan Aydınlığa Bir Üzümken Öyküsü’ Prof. Dr. Engin Berber ve Uzman Sanat Tarihçisi Ayşegül Güngören’in küratörlüğünde, koleksiyoner Cem Üsküp’ün ve Uluğhan Aslan ile Talat Sağıroğlu’nun desteğiyle, Kenan Demiroğlu’nun görsel tasarımlarıyla hazırlandı.  Sergi, 5 Eylül-5 Ekim 2017 tarihlerinde gezilebilecek. ALAŞEHİR TARİHİNİN PEK ÇOK YÖNÜ TANITILACAK Bir halkın özgürlük için neler yapabileceğini ziyaretçilere anlatmak ve ulusal birlik düşüncesini pekiştirmeye katkı sağlamak amacıyla hazırlanan sergi;Yunan Ordusu’nun İzmir’i işgal ettiği 15 Mayıs 1919 tarihiyle başlayıp, Batı Anadolu’yu kaygı ve karanlığa boğan tarihsel bir kesiti, hem bölge geneli hem de Alaşehir özelinde gün yüzüne çıkaracak. Sergide, emperyalist güçlere ve onların taşeronluğunu yapan Yunan Ordusu’na karşı Türk halkının zafer ve bağımsızlıkla sonuçlanan savaşı ve adı cumhuriyet olan yeni bir yönetim biçimine dönüştürülmesi çok yönlü olarak ele alınacak. Ziyaretçiler bir yandan Alaşehir tarihinin pek çok yönünü tanıma fırsatı bulurken, öte yandan şehrin varoluş öyküsüne tanık olacak.   RUHİYE HANIM’A VE ALAŞEHİR KONGRESİ’NE ÖZEL BİR YER VERİLECEK Sergi, Kurtuluş Savaşı’nın bilinmeyen kadın savaşçısı Alaşehirli efe Ruhiye Hanım,  işgale saatler kala Alaşehir’e atanan Kaymakam Bezmi Nusret (Kaygusuz) ile Alaşehir Kongresi’nin katılımcıları ve kararlarını öğrenmeye de aracılık edecek. Sergiye eşlik eden panoların hazırlanmasında Osmanlıca, Türkçe ve Yunanca kaynaklardan derlenen bilgiler; fotoğraf, gravür, harita gibi görsel malzeme ve döneme aitobjelerle ilk kez bir araya gelecek. YAKLAŞIK 100 ESER SERGİLENECEK Sergide,Serv Antlaşması’nın 1920 yılında Konya’da basılan bir kitapçığı,24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Yakındoğu Sorunlarına İlişkin Lozan Konferansı Antlaşması Osmanlı Türkçesi metni,1927 yılında Tayyare Cemiyeti’nce basılmışNutuk’un ilk baskısı, Gazi Mustafa Kemal ıslak imzalı ve 14 Mayıs 1343 tarihli istiklâl madalyası ve beraberinde verilen takdirname deyer alaca
Alaşehir Belediyesi’nin, 5 Eylül Alaşehir Kurtuluş Günü çerçevesinde düzenlediği ‘İşgalden Kurtuluşa Alaşehir; Karanlıktan Aydınlığa Bir Üzümkent Öyküsü’ sergisi; 5 Eylül 2017 Salı günü saat 19.00’da Alaşehir Gençlik Merkezi’nde açılacak. Sergi, 5 Ekim 2017 tarihine kadar ziyarete açık olacak.
Manisa’nın Alaşehir Belediyesi, şehrin kurtuluş günü olan 5 Eylül’de çok özel bir sergiye imza atacak.‘İşgalden Kurtuluşa Alaşehir Sergisi; Karanlıktan Aydınlığa Bir Üzümken Öyküsü’ Prof. Dr. Engin Berber ve Uzman Sanat Tarihçisi Ayşegül Güngören’in küratörlüğünde, koleksiyoner Cem Üsküp’ün ve Uluğhan Aslan ile Talat Sağıroğlu’nun desteğiyle, Kenan Demiroğlu’nun görsel tasarımlarıyla hazırlandı.  Sergi, 5 Eylül-5 Ekim 2017 tarihlerinde gezilebilecek.



ALAŞEHİR TARİHİNİN PEK ÇOK YÖNÜ TANITILACAK
Bir halkın özgürlük için neler yapabileceğini ziyaretçilere anlatmak ve ulusal birlik düşüncesini pekiştirmeye katkı sağlamak amacıyla hazırlanan sergi;Yunan Ordusu’nun İzmir’i işgal ettiği 15 Mayıs 1919 tarihiyle başlayıp, Batı Anadolu’yu kaygı ve karanlığa boğan tarihsel bir kesiti, hem bölge geneli hem de Alaşehir özelinde gün yüzüne çıkaracak. Sergide, emperyalist güçlere ve onların taşeronluğunu yapan Yunan Ordusu’na karşı Türk halkının zafer ve bağımsızlıkla sonuçlanan savaşı ve adı cumhuriyet olan yeni bir yönetim biçimine dönüştürülmesi çok yönlü olarak ele alınacak. Ziyaretçiler bir yandan Alaşehir tarihinin pek çok yönünü tanıma fırsatı bulurken, öte yandan şehrin varoluş öyküsüne tanık olacak.  

RUHİYE HANIM’A VE ALAŞEHİR KONGRESİ’NE ÖZEL BİR YER VERİLECEK
Sergi, Kurtuluş Savaşı’nın bilinmeyen kadın savaşçısı Alaşehirli efe Ruhiye Hanım,  işgale saatler kala Alaşehir’e atanan Kaymakam Bezmi Nusret (Kaygusuz) ile Alaşehir Kongresi’nin katılımcıları ve kararlarını öğrenmeye de aracılık edecek. Sergiye eşlik eden panoların hazırlanmasında Osmanlıca, Türkçe ve Yunanca kaynaklardan derlenen bilgiler; fotoğraf, gravür, harita gibi görsel malzeme ve döneme aitobjelerle ilk kez bir araya gelecek.



YAKLAŞIK 100 ESER SERGİLENECEK
Sergide,Serv Antlaşması’nın 1920 yılında Konya’da basılan bir kitapçığı,24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Yakındoğu Sorunlarına İlişkin Lozan Konferansı Antlaşması Osmanlı Türkçesi metni,1927 yılında Tayyare Cemiyeti’nce basılmışNutuk’un ilk baskısı, Gazi Mustafa Kemal ıslak imzalı ve 14 Mayıs 1343 tarihli istiklâl madalyası ve beraberinde verilen takdirname deyer alaca
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.