MANİSA'DA TÜRK MOTİFLERİNİN YOLCULUĞU SERGİSİ AÇILDI

ÖZEL HABER 02.03.2024 - 16:56, Güncelleme: 02.03.2024 - 16:56
 

MANİSA'DA TÜRK MOTİFLERİNİN YOLCULUĞU SERGİSİ AÇILDI

Manisa Büyükşehir Belediyesi Mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Sanatçı Başak Bilgili Kalyoncu’ya ait Türk Motiflerinin Yolculuğu Sergisi açıldı. Açılışta ETV’ye özel açıklamalar yapan Sanatçı Başak Bilgili Kalyoncu, “Bu sergi benim için çok değerli. Manisa’da olması, içeriği ve ruhu açısından ayrı bir kıymet taşıyor. Selçuklu, Osmanlı hatta Orta Asya’dan izler bulunan bir sergi. Bütün sanatseverleri bekliyoruz” dedi. Manisa Valisi Enver Ünlü’de vatandaşları sergiye davet etti.
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Başak Bilgili Kalyoncu’nun çalışmalarından oluşan “Türk Motiflerinin Yolculuğu’’ isimli kişisel sergi açıldı. YOĞUN KATILIM Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Salonunda gerçekleşen açılışa Manisa Valisi Enver Ünlü,  Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü, MHP önceki dönem İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, AK Parti önceki dönem Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, MHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Muammer Babuş, Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Türk Kadınlar Konseyi Kurucu Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Funda Solak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Yonca Ekmekçi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar katıldı. Protokol üyelerinin katılımı ile serginin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Sanatçı Koyuncu, konuklara eserleri hakkında bilgiler verdi. 35 ESERİN YER ALDIĞI SERGİ, 5 MART’A KADAR AÇIK OLACAK 35 eserin bulunduğu Türk motiflerinin yolculuğu sergisi 5 Mart Salı gününe kadar Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde açık olacak. “BU SERGİ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ” ETV’ye özel açıklamalar yapan Sanatçı Başak Bilgili Kalyoncu, “Bu sergi benim için çok değerli. Manisa’da olması, içeriği ve ruhu açısından ayrı bir kıymet taşıyor. Selçuklu, Osmanlı hatta Orta Asya’dan izler bulunan bir sergi, kısacası Türk motiflerinin yolculuğu sergisi. 5 Mart’a kadar açık. Bütün sanatseverleri bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. MANİSA’YA YENİ BİR SERGİ MÜJDESİ Kalyoncu “Burada motiflerle Manisa şeklinde Manisa’ya özel camilerde kullanılan motifleri yine bu şekilde bir sergiyle gündeme getirmek ve gelecek nesillere aktarmayı düşünüyoruz.” dedi. “BURADA BÜTÜN BİR ANADOLU’YU GÖREBİLİYORSUNUZ” Manisa Valisi Enver Ünlü, “Bu sergiye katılmaktan büyük mutluluk duydum. Biz her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya çalışıyoruz. Buradaki eserlerin hepsi tek tek elle çalışılmış, hiç biri endüstriyel ürün değil. Tamamen el emeği, göz nuru… Bu eserler unutulmaya yüz tutmuş ama genç kızların, annelerimizin, babaannelerimizin çeyizliklerinde ve sandıklarında bulunan motifler. Her birinin ayrı bir hikayesi ve dili var.   Burada bütün bir Anadolu’yu görebiliyorsunuz. Adeta tarihte bir yolculuk yaptık. Ben böyle bir güzel sergiyi Manisa’mıza kazandırdığı için Başak hocama teşekkür ediyorum.“ dedi. “MANİSALILARI DA BU GÜZEL SERGİYİ GEZMEYE DAVET EDİYORUM” Vali Ünlü, “Kendisi Manisa’ya ilgili de güzel bir çalışma yapacak. Manisa’ya özgü motiflerle ilgili sergi rica ettik. O da talebimizi memnuniyetle karşıladı. Bu tür sergilerin Şehzadeler Şehri Manisa’mızda çoğalmasını temenni ediyorum. Bütün Manisalıları da bu güzel sergiyi gezmeye davet ediyorum.” diye konuştu. Hüseyin Güntaç Fömlu    
Manisa Büyükşehir Belediyesi Mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Sanatçı Başak Bilgili Kalyoncu’ya ait Türk Motiflerinin Yolculuğu Sergisi açıldı. Açılışta ETV’ye özel açıklamalar yapan Sanatçı Başak Bilgili Kalyoncu, “Bu sergi benim için çok değerli. Manisa’da olması, içeriği ve ruhu açısından ayrı bir kıymet taşıyor. Selçuklu, Osmanlı hatta Orta Asya’dan izler bulunan bir sergi. Bütün sanatseverleri bekliyoruz” dedi. Manisa Valisi Enver Ünlü’de vatandaşları sergiye davet etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Başak Bilgili Kalyoncu’nun çalışmalarından oluşan “Türk Motiflerinin Yolculuğu’’ isimli kişisel sergi açıldı.

YOĞUN KATILIM

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Salonunda gerçekleşen açılışa Manisa Valisi Enver Ünlü,  Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü, MHP önceki dönem İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, AK Parti önceki dönem Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, MHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Muammer Babuş, Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Türk Kadınlar Konseyi Kurucu Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Funda Solak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Yonca Ekmekçi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar katıldı. Protokol üyelerinin katılımı ile serginin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Sanatçı Koyuncu, konuklara eserleri hakkında bilgiler verdi.

35 ESERİN YER ALDIĞI SERGİ, 5 MART’A KADAR AÇIK OLACAK

35 eserin bulunduğu Türk motiflerinin yolculuğu sergisi 5 Mart Salı gününe kadar Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde açık olacak.

“BU SERGİ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

ETV’ye özel açıklamalar yapan Sanatçı Başak Bilgili Kalyoncu, “Bu sergi benim için çok değerli. Manisa’da olması, içeriği ve ruhu açısından ayrı bir kıymet taşıyor. Selçuklu, Osmanlı hatta Orta Asya’dan izler bulunan bir sergi, kısacası Türk motiflerinin yolculuğu sergisi. 5 Mart’a kadar açık. Bütün sanatseverleri bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

MANİSA’YA YENİ BİR SERGİ MÜJDESİ

Kalyoncu “Burada motiflerle Manisa şeklinde Manisa’ya özel camilerde kullanılan motifleri yine bu şekilde bir sergiyle gündeme getirmek ve gelecek nesillere aktarmayı düşünüyoruz.” dedi.

“BURADA BÜTÜN BİR ANADOLU’YU GÖREBİLİYORSUNUZ”

Manisa Valisi Enver Ünlü, “Bu sergiye katılmaktan büyük mutluluk duydum. Biz her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya çalışıyoruz. Buradaki eserlerin hepsi tek tek elle çalışılmış, hiç biri endüstriyel ürün değil. Tamamen el emeği, göz nuru… Bu eserler unutulmaya yüz tutmuş ama genç kızların, annelerimizin, babaannelerimizin çeyizliklerinde ve sandıklarında bulunan motifler. Her birinin ayrı bir hikayesi ve dili var.   Burada bütün bir Anadolu’yu görebiliyorsunuz. Adeta tarihte bir yolculuk yaptık. Ben böyle bir güzel sergiyi Manisa’mıza kazandırdığı için Başak hocama teşekkür ediyorum.“ dedi.

“MANİSALILARI DA BU GÜZEL SERGİYİ GEZMEYE DAVET EDİYORUM”

Vali Ünlü, “Kendisi Manisa’ya ilgili de güzel bir çalışma yapacak. Manisa’ya özgü motiflerle ilgili sergi rica ettik. O da talebimizi memnuniyetle karşıladı. Bu tür sergilerin Şehzadeler Şehri Manisa’mızda çoğalmasını temenni ediyorum. Bütün Manisalıları da bu güzel sergiyi gezmeye davet ediyorum.” diye konuştu. Hüseyin Güntaç Fömlu

 

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.