Mardin’de 20 yıllık yol sorunu çözüme kavuşturuldu

ÇEVRE (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.06.2025 - 11:48, Update: 24.06.2025 - 11:46
 

Mardin’de 20 yıllık yol sorunu çözüme kavuşturuldu

Mardin’de 20 yıllık yol sorunu çözüme kavuşturuldu
Mardin Büyükşehir Belediyesi, Dara-Yardere-Ahmetli-Aytepe-Sulakdere ve Büyükkardeş grup yolunda başlattığı 1. kat ve 2. kat sathi kaplama asfalt çalışmalarını tamamladı.Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek için yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından kırsalda bulunan Dara, Yardere, Ahmetli, Aytepe, Sulakdere ve Büyükkardeş mahallelerini birbirine bağlayan grup yolundaki yaklaşık 20 yıllık ulaşım sorunu, yapılan sathi kaplama asfalt çalışmalarıyla çözüme kavuştu.Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’un talimatlarıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, 17 kilometrelik engebeli ve dağlık coğrafyaya sahip grup yolunda ilk olarak alt temel, dolgu ve stabilize çalışmaları yapıldı.Ardından, yaklaşık 40 mahallenin faydalandığı yolda 1. kat ve 2. kat sathi kaplama asfalt uygulamaları tamamlandı. Böylece, daha önce 100 kilometreyi bulan ulaşım mesafesi 40 kilometreye indirildi.
Mardin’de 20 yıllık yol sorunu çözüme kavuşturuldu
Mardin Büyükşehir Belediyesi, Dara-Yardere-Ahmetli-Aytepe-Sulakdere ve Büyükkardeş grup yolunda başlattığı 1. kat ve 2. kat sathi kaplama asfalt çalışmalarını tamamladı.
Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek için yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından kırsalda bulunan Dara, Yardere, Ahmetli, Aytepe, Sulakdere ve Büyükkardeş mahallelerini birbirine bağlayan grup yolundaki yaklaşık 20 yıllık ulaşım sorunu, yapılan sathi kaplama asfalt çalışmalarıyla çözüme kavuştu.
Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’un talimatlarıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, 17 kilometrelik engebeli ve dağlık coğrafyaya sahip grup yolunda ilk olarak alt temel, dolgu ve stabilize çalışmaları yapıldı.
Ardından, yaklaşık 40 mahallenin faydalandığı yolda 1. kat ve 2. kat sathi kaplama asfalt uygulamaları tamamlandı. Böylece, daha önce 100 kilometreyi bulan ulaşım mesafesi 40 kilometreye indirildi.

Mardin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Reader Comments (0)

Your comment has been successfully received and will be published after review.

By writing a comment, you accept the Community Guidelines and take full responsibility, directly or indirectly, for your comment on the site. The site administration cannot be held responsible in any way for any comments posted.
Cookies are used to ensure you get the best experience on our website. By continuing to use our site, you accept our use of cookies.