MESİR MACUNU FESTİVALİ COŞKUSU HASTANELERE TAŞINDI
MESİR MACUNU FESTİVALİ COŞKUSU HASTANELERE TAŞINDI
Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 486’ncısı düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında festival coşkusunu hastanelerde tedavi gören vatandaşlara ulaştırdı. Festival etkinliklerine katılamayan hastalar ve refakatçileri, belediye ekiplerinin ziyaretiyle geleneksel mesir macunuyla buluştu.
Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, hastanede tedavi gören ya da refakatçi olarak bulunan vatandaşlardan gelen “Mesir macununa ulaşmak istiyoruz” talepleri üzerine harekete geçti. Talepler, Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya iletildikten kısa süre sonra karşılık buldu.
ÜÇ HASTANEDE EŞ ZAMANLI DAĞITIM
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerince organize edilen çalışma kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi, href="https://www.manisadenge.com/ara?q=Manisa Şehir Hastanesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Manisa Şehir Hastanesi ve Merkez Efendi Devlet Hastanesi ziyaret edildi. Ekipler, servisleri tek tek gezerek hasta ve yakınlarına mesir macunu ikram etti.
“BU KADİM GELENEK HERKESE ŞİFA OLSUN”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, mesir macununun sadece bir festival ürünü değil, aynı zamanda kültürel bir miras olduğunu vurguladı. Dutlulu, “Festival heyecanını yerinde yaşayamayan vatandaşlarımızı unutmadık. Bu kadim geleneği hastanelere taşıyarak hem moral hem de şifa olmasını istedik” dedi.
Hastanede sürprizle karşılaşan vatandaşlar ve refakatçiler, kendilerini unutmayan Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Dutlulu’ya teşekkür etti. Uygulama, hem kültürel mirasın yaşatılmasına hem de hastalara moral verilmesine katkı sağladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
