OKULDAKİ SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMA GELDİ

ASAYİŞ 15.04.2026 - 14:35, Güncelleme: 15.04.2026 - 14:53
 

OKULDAKİ SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMA GELDİ

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Ayşel Çalık Ortaokulu’nda yaşanan silahlı saldırı sonrası ilk açıklama geldi. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, olayda 1 öğretmen ve 3 öğrencinin yaşamını yitirdiğini, 20 kişinin yaralandığını açıkladı. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.
Kahramanmaraş’ta bir ortaokulda meydana gelen silahlı saldırı, eğitim kurumlarında güvenlik önlemlerini yeniden gündeme taşıdı. Yetkililer, olay yerindeki incelemelerin sürdüğünü bildirdi. OKUL ÇEVRESİ KORDONA ALINDI Silah seslerinin duyulmasının ardından çevrede bulunan vatandaşlar durumu güvenlik birimlerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Okul çevresi güvenlik çemberine alınırken öğrenciler ve personelin tahliyesine yönelik çalışmalar yürütüldü.  VALİLİKTEN İLK BİLANÇO Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, ilk belirlemelere göre saldırıda 1 öğretmen ile 3 öğrencinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ünlüer, ayrıca 20 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralıların çevredeki hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.  SORUŞTURMA BAŞLATILDI Adli makamlar olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlattı. Başsavcılık tarafından savcı görevlendirmesi yapıldığı ve olayın tüm yönleriyle incelendiği açıklandı. Yetkililer, saldırının nedeni ve fail ya da faillerin durumuna ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti. BAKANLAR KENTE GİDİYOR Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile ilgili bakanlık yetkililerinin Kahramanmaraş’a hareket ettiği bildirildi. Merkezî yönetimin olay yerinde inceleme yapması bekleniyor. (Haber Merkezi)
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Ayşel Çalık Ortaokulu’nda yaşanan silahlı saldırı sonrası ilk açıklama geldi. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, olayda 1 öğretmen ve 3 öğrencinin yaşamını yitirdiğini, 20 kişinin yaralandığını açıkladı. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Kahramanmaraş’ta bir ortaokulda meydana gelen silahlı saldırı, eğitim kurumlarında güvenlik önlemlerini yeniden gündeme taşıdı. Yetkililer, olay yerindeki incelemelerin sürdüğünü bildirdi.

OKUL ÇEVRESİ KORDONA ALINDI

Silah seslerinin duyulmasının ardından çevrede bulunan vatandaşlar durumu güvenlik birimlerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Okul çevresi güvenlik çemberine alınırken öğrenciler ve personelin tahliyesine yönelik çalışmalar yürütüldü. 

VALİLİKTEN İLK BİLANÇO

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, ilk belirlemelere göre saldırıda 1 öğretmen ile 3 öğrencinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ünlüer, ayrıca 20 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralıların çevredeki hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adli makamlar olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlattı. Başsavcılık tarafından savcı görevlendirmesi yapıldığı ve olayın tüm yönleriyle incelendiği açıklandı. Yetkililer, saldırının nedeni ve fail ya da faillerin durumuna ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti.

BAKANLAR KENTE GİDİYOR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile ilgili bakanlık yetkililerinin Kahramanmaraş’a hareket ettiği bildirildi. Merkezî yönetimin olay yerinde inceleme yapması bekleniyor.

(Haber Merkezi)

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.