PROF. DR. KAYIKÇIOĞLU’NA 'EMEKLİLİK' VEDASI

YEREL 11.02.2024 - 13:58, Güncelleme: 11.02.2024 - 14:01
 

PROF. DR. KAYIKÇIOĞLU’NA 'EMEKLİLİK' VEDASI

Prof. Dr. Özcan Rasim Kayıkçıoğlu, 25 yıllık başarılar ile dolu hizmetinin ardından Göz Hastalıkları Anabilim dalından emekli oldu. Prof. Dr. Kayıkçıoğlu, öğretim üyeleri ve arkadaşları tarafından organize edilen bir etkinlik ile uğurlandı.
2007-2010 tarihleri arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden (MCBÜ) başhekimlik görevini de yürüten ve üniversite hastanesinin yeni yerleşkesine taşınma sürecine katkı veren, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Kayıkçıoğlu bundan sonraki mesleki yaşantısını Manisa'da devam ettirmek ve akademik çalışmaların içinde yer almaya devam etmek isteğini belirtti. PROF. DR. ÖZCAN KAYIKÇIOĞLU KİMDİR? Eczacı anne ve eczacı babanın üçüncü erkek çocuğuyum. 1967 Aydın doğumluyum. İlk öğrenimimi Aydın’da,  Ortaokul ve lise eğitimimi 1978-1983 yılları arasında Bornova Anadolu Lisesinde tamamladım. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini 1990 yılında bitirerek Tıp Doktoru oldum, aynı üniversitede Göz Hastalıkları Anabilim Dalında (1991-1996) ihtisasımı yaptım. SSK İzmir Eğitim Hastanesinde bir yıllık bir çalışmanın ardından 1998 yılında Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesinde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladım. 2002 senesinde Göz Hastalıkları Doçenti, 2007 yılında Profesör oldum. 1998 yılından beri Celal Bayar Üniversitesi Retina ve Glokom Birimlerinde çalıştım. Japonya Gunma Üniversitesi’nde Prof Shoji Kishi (International Council Opthalmology Fellow 3 ay- 2003) ve ABD,San Diego, UCSD Shiley Göz merkezinde Prof. William Freeman ile (vitreoretinal Uvea Fellow- Bir yıl-2004-2005) vitreoretinal cerrahi üzerinde fellowluk ve çalışmalar yaptım.  Mayıs 2005’ten itibaren Manisa Bölgesinde ilk kez olmak kaydıyla  Celal Bayar Üniversitesinde vitreoretinal cerrahi uygulamalarını gerçekleştirdik ve yoğun talebe ekibimizle birlikte cevap vermeye çalıştık. 2007-2010 yılları arasında Üniversite Hastanesi Başhekimliği ve Anabilim Dalı Başkanlığı, Türk Oftalmoloji Derneği İzmir Şubesi Sekreterliği görevlerinde bulundum. Yaşa bağlı makuler dejeneresans, 23G ve 25G dikişsiz vitreoretinal cerrahi, göziçi ilaç enjeksiyonları (IVTA, Anti VEGF)  diabetik hastalarda vitreoretinal cerrahi ve yarı otomatize PASCAL laser uygulamaları, dirençli göz tansiyonu olgularının tedavisi, katarakt cerrahisi ve komplikasyonlarının giderilmesi, şaşılık ve katarakt cerrahisi, konjenital kataraktlar üzerine yoğunlaşarak literatüre yeni yaklaşımlar önerdim. Eşim Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardioloji Anabilim Dalında çalışmakta olan Profesör  Dr. Meral Kayıkçıoğlu’dur, iki oğlumuz vardır. Halen Celal Bayar Üniversitesi Göz Hastalıkları AD Öğretim Üyesi olarak çalışmalarıma devam etmekteyim. Retina hastalıkları,glokom, katarakt cerrahisi ve komplikasyonlarının giderilmesi ilgilendiğim konulardır. Musa Akar
Prof. Dr. Özcan Rasim Kayıkçıoğlu, 25 yıllık başarılar ile dolu hizmetinin ardından Göz Hastalıkları Anabilim dalından emekli oldu. Prof. Dr. Kayıkçıoğlu, öğretim üyeleri ve arkadaşları tarafından organize edilen bir etkinlik ile uğurlandı.

2007-2010 tarihleri arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden (MCBÜ) başhekimlik görevini de yürüten ve üniversite hastanesinin yeni yerleşkesine taşınma sürecine katkı veren, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Kayıkçıoğlu bundan sonraki mesleki yaşantısını Manisa'da devam ettirmek ve akademik çalışmaların içinde yer almaya devam etmek isteğini belirtti.

PROF. DR. ÖZCAN KAYIKÇIOĞLU KİMDİR?

Eczacı anne ve eczacı babanın üçüncü erkek çocuğuyum. 1967 Aydın doğumluyum. İlk öğrenimimi Aydın’da,  Ortaokul ve lise eğitimimi 1978-1983 yılları arasında Bornova Anadolu Lisesinde tamamladım. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini 1990 yılında bitirerek Tıp Doktoru oldum, aynı üniversitede Göz Hastalıkları Anabilim Dalında (1991-1996) ihtisasımı yaptım. SSK İzmir Eğitim Hastanesinde bir yıllık bir çalışmanın ardından 1998 yılında Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesinde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladım. 2002 senesinde Göz Hastalıkları Doçenti, 2007 yılında Profesör oldum. 1998 yılından beri Celal Bayar Üniversitesi Retina ve Glokom Birimlerinde çalıştım. Japonya Gunma Üniversitesi’nde Prof Shoji Kishi (International Council Opthalmology Fellow 3 ay- 2003) ve ABD,San Diego, UCSD Shiley Göz merkezinde Prof. William Freeman ile (vitreoretinal Uvea Fellow- Bir yıl-2004-2005) vitreoretinal cerrahi üzerinde fellowluk ve çalışmalar yaptım.  Mayıs 2005’ten itibaren Manisa Bölgesinde ilk kez olmak kaydıyla  Celal Bayar Üniversitesinde vitreoretinal cerrahi uygulamalarını gerçekleştirdik ve yoğun talebe ekibimizle birlikte cevap vermeye çalıştık. 2007-2010 yılları arasında Üniversite Hastanesi Başhekimliği ve Anabilim Dalı Başkanlığı, Türk Oftalmoloji Derneği İzmir Şubesi Sekreterliği görevlerinde bulundum. Yaşa bağlı makuler dejeneresans, 23G ve 25G dikişsiz vitreoretinal cerrahi, göziçi ilaç enjeksiyonları (IVTA, Anti VEGF)  diabetik hastalarda vitreoretinal cerrahi ve yarı otomatize PASCAL laser uygulamaları, dirençli göz tansiyonu olgularının tedavisi, katarakt cerrahisi ve komplikasyonlarının giderilmesi, şaşılık ve katarakt cerrahisi, konjenital kataraktlar üzerine yoğunlaşarak literatüre yeni yaklaşımlar önerdim. Eşim Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardioloji Anabilim Dalında çalışmakta olan Profesör  Dr. Meral Kayıkçıoğlu’dur, iki oğlumuz vardır. Halen Celal Bayar Üniversitesi Göz Hastalıkları AD Öğretim Üyesi olarak çalışmalarıma devam etmekteyim. Retina hastalıkları,glokom, katarakt cerrahisi ve komplikasyonlarının giderilmesi ilgilendiğim konulardır. Musa Akar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.