Tekirdağ’da 407 üreticiye 256 bin yazlık sebze fidesi dağıtıldı

ÇEVRE (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.06.2026 - 17:19, Güncelleme: 01.06.2026 - 17:10
 

Tekirdağ’da 407 üreticiye 256 bin yazlık sebze fidesi dağıtıldı

Tekirdağ’da 407 üreticiye 256 bin yazlık sebze fidesi dağıtıldı
Tekirdağ’da 407 üreticiye toplam 256 bin adet yazlık sebze fidesi dağıtıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Tekirdağ’ın 11 ilçesinde faaliyet gösteren 407 üreticiye domates, biber ve patlıcan olmak üzere toplam 256 bin fide teslim edildi. 2026 yılı yazlık sebze fidesi dağıtım programı çerçevesinde Şarköy ilçesinde tören gerçekleştirildi. Programa Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy da katılarak üreticilerle bir araya geldi ve fidelerin dağıtımını gerçekleştirdi. Programda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması, üreticilerin desteklenmesi ve tarım arazilerinin daha etkin kullanılmasının önemine dikkat çekti. Aksoy, hayata geçirilen projelerle üreticilerin üretim gücünün artırılmasının hedeflendiğini belirterek dağıtılan fidelerin üreticilere ve Tekirdağ tarımına hayırlı olması temennisinde bulundu. Aksol, proje kapsamında gerçekleştirilen fide desteklerinin hem üretimin artırılmasına hem de atıl durumdaki tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlamasının hedeflendiğini ifade etti.
Tekirdağ’da 407 üreticiye 256 bin yazlık sebze fidesi dağıtıldı
Tekirdağ’da 407 üreticiye toplam 256 bin adet yazlık sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Tekirdağ’ın 11 ilçesinde faaliyet gösteren 407 üreticiye domates, biber ve patlıcan olmak üzere toplam 256 bin fide teslim edildi.
2026 yılı yazlık sebze fidesi dağıtım programı çerçevesinde Şarköy ilçesinde tören gerçekleştirildi. Programa Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy da katılarak üreticilerle bir araya geldi ve fidelerin dağıtımını gerçekleştirdi.
Programda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması, üreticilerin desteklenmesi ve tarım arazilerinin daha etkin kullanılmasının önemine dikkat çekti. Aksoy, hayata geçirilen projelerle üreticilerin üretim gücünün artırılmasının hedeflendiğini belirterek dağıtılan fidelerin üreticilere ve Tekirdağ tarımına hayırlı olması temennisinde bulundu.
Aksol, proje kapsamında gerçekleştirilen fide desteklerinin hem üretimin artırılmasına hem de atıl durumdaki tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlamasının hedeflendiğini ifade etti.

Tekirdağ HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.