ZABITADAN FIRINLARA RAMAZAN DENETİMİ
ZABITADAN FIRINLARA RAMAZAN DENETİMİ
Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi, Ramazan ayı öncesinde il genelindeki fırınlara yönelik denetimlerini en üst seviyeye çıkardı. Hijyen kurallarına ve mevzuata uymayan işletmelere ağır cezai işlemler uygulanırken, uyarıları dikkate almayan çok sayıda fırının kapısına kilit vuruldu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Ramazan ayı öncesinde vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için denetim seferberliği başlattı. İlçe belediyeleri ile eş güdümlü yürütülen çalışmalarda, il genelindeki tüm fırınlar titizlikle inceleniyor. Ekipler, özellikle üretim alanlarındaki hijyen koşulları, temizlik standartları ve gramaj uygunluğu üzerinde duruyor.
HİJYEN EKSİKLİĞİ OLAN İŞLETMELERE TAVİZ YOK
Zabıta ekipleri, gerçekleştirdikleri kontrollerde kurallara aykırı hareket eden işletmeleri tek tek tespit etti. Mevzuata aykırı faaliyet yürüten fırınlara idari para cezası uygulanırken, hijyen kriterlerini karşılamayan noktalar tutanak altına alındı. Daha önce yapılan uyarılara rağmen eksiklerini tamamlamayan ve toplum sağlığını riske atan fırınların faaliyetlerine ise derhal son verildi.
"TEK AMACIMIZ HALKIN SAĞLIKLI EKMEK TÜKETMESİ"
Denetimlerin kapsamına dair önemli açıklamalarda bulunan Zabıta Daire Başkanı Bilgihan Hasturan, Manisa merkezden en uzak ilçelere kadar tüm fırınlara gireceklerini vurguladı. Hasturan, "Manisa halkına daha sağlıklı ekmek ve pide yedirmek için sahadayız. Hijyen açısından uygunsuz bulduğumuz işletmeleri tespit ettiğimiz anda tereddüt etmeden kapatıyoruz. Bu tür işletmelerin kentimizde faaliyet göstermesine izin vermeyeceğiz" dedi.
RAMAZAN BOYUNCA DENETİMLER SÜRECEK
Büyükşehir Belediyesi Zabıta personeli, sadece Ramazan öncesinde değil, kutsal ay süresince de sahada aktif rol alacak. Pide üretiminin artacağı bu dönemde, fırınların hijyen standartlarından ödün vermemesi için denetimlerin aralıksız süreceği bildirildi. Vatandaşların gıda ile ilgili şikayetlerini 153 numaralı hattan yetkililere ulaştırabileceği hatırlatıldı. (İHA)
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
