ZİNCİRLEME KAZA: ÇOK SAYIDA YARALI VAR

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.08.2026 - 09:54, Güncelleme: 17.08.2026 - 09:54
 

ZİNCİRLEME KAZA: ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Manisa’nın Kula ilçesinde D300 kara yolunda üç otomobil ile bir kamyonetin karıştığı zincirleme trafik kazasında 7 kişi yaralandı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen kazanın ardından İzmir-Ankara D300 kara yolunun Ankara istikameti yaklaşık 3,5 saat ulaşıma kapandı. Yaralılar sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Kula Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazanın ardından ekiplerin çalışmasıyla araçlar yoldan kaldırıldı ve temizlik işlemleri tamamlandı. Ankara yönündeki ulaşım yaklaşık 3,5 saat sonra yeniden sağlandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. KAZA D300’DE MEYDANA GELDİ Kaza, saat 19.45 sıralarında İzmir-Ankara D300 kara yolunun Dereköy Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Yağışın etkisiyle kayganlaşan yolda aynı yönde ilerleyen araçlar kazaya karıştı. Edinilen bilgilere göre Harun A. yönetimindeki 64 HD 006 plakalı otomobil, Büşra D. idaresindeki 34 PMF 058 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpışmanın ardından İlyas G. yönetimindeki 06 FNC 064 plakalı otomobil de kazaya karışan araçlara çarptı. Aynı yönde seyreden Bayram Y. yönetimindeki 43 AIC 429 plakalı kamyonet ise sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi üzerine bariyerlere çarparak yan devrildi. 7 KİŞİ YARALANDI Kazanın ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada otomobil sürücüleri Harun A. ve İlyas G. ile araçlarda yolcu olarak bulunan Dilek Albayrak, Bilal Kerim Albayrak, Selma Güneş ve M.G. ile kamyonet sürücüsü Bayram Y. yaralandı. Sağlık ekipleri yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar daha sonra ambulanslarla Kula Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarına ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşılmadı. ANKARA İSTİKAMETİ 3,5 SAAT KAPALI KALDI Kaza nedeniyle D300 kara yolunun Ankara istikametinde ulaşım durdu. Trafiğin yeniden sağlanabilmesi için ekipler kaza yapan araçları yoldan kaldırdı ve yol üzerinde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Ankara yönündeki trafik yaklaşık 3,5 saat sonra yeniden normale döndü. Kazanın kesin nedeninin belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldı. İHA
Manisa’nın Kula ilçesinde D300 kara yolunda üç otomobil ile bir kamyonetin karıştığı zincirleme trafik kazasında 7 kişi yaralandı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen kazanın ardından İzmir-Ankara D300 kara yolunun Ankara istikameti yaklaşık 3,5 saat ulaşıma kapandı. Yaralılar sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Kula Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazanın ardından ekiplerin çalışmasıyla araçlar yoldan kaldırıldı ve temizlik işlemleri tamamlandı. Ankara yönündeki ulaşım yaklaşık 3,5 saat sonra yeniden sağlandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAZA D300’DE MEYDANA GELDİ

Kaza, saat 19.45 sıralarında İzmir-Ankara D300 kara yolunun Dereköy Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Yağışın etkisiyle kayganlaşan yolda aynı yönde ilerleyen araçlar kazaya karıştı. Edinilen bilgilere göre Harun A. yönetimindeki 64 HD 006 plakalı otomobil, Büşra D. idaresindeki 34 PMF 058 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpışmanın ardından İlyas G. yönetimindeki 06 FNC 064 plakalı otomobil de kazaya karışan araçlara çarptı. Aynı yönde seyreden Bayram Y. yönetimindeki 43 AIC 429 plakalı kamyonet ise sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi üzerine bariyerlere çarparak yan devrildi.

7 KİŞİ YARALANDI

Kazanın ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada otomobil sürücüleri Harun A. ve İlyas G. ile araçlarda yolcu olarak bulunan Dilek Albayrak, Bilal Kerim Albayrak, Selma Güneş ve M.G. ile kamyonet sürücüsü Bayram Y. yaralandı. Sağlık ekipleri yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar daha sonra ambulanslarla Kula Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarına ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.

ANKARA İSTİKAMETİ 3,5 SAAT KAPALI KALDI

Kaza nedeniyle D300 kara yolunun Ankara istikametinde ulaşım durdu. Trafiğin yeniden sağlanabilmesi için ekipler kaza yapan araçları yoldan kaldırdı ve yol üzerinde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Ankara yönündeki trafik yaklaşık 3,5 saat sonra yeniden normale döndü. Kazanın kesin nedeninin belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldı.

İHA

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.