Zorlu yolları aşıp zirvedeki Türk bayrağını değiştirdiler

GENEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.09.2026 - 13:11, Güncelleme: 03.09.2026 - 13:22
 

Zorlu yolları aşıp zirvedeki Türk bayrağını değiştirdiler

Osmaniye’de enduro motosikleti tutkunları, Amanos Dağları’ndaki Keldaz mevkisine çıkarak zirvede bulunan yıpranmış Türk bayrağını yenisiyle değiştirdi.
Osmaniye Zompçular Enduro Motosiklet Ekibi üyeleri, her yıl gerçekleştirdikleri geleneği bu yıl da sürdürdü. Ekip, zorlu arazi koşullarını enduro motosikletleriyle aşarak Zorkun Yaylası’ndaki 2 bin 200 rakımlı Keldaz mevkisine ulaştı. ZORLU ARAZİYİ AŞARAK ZİRVEYE ÇIKTILAR Yaklaşık 2 bin 200 rakıma enduro motosikletleriyle tırmanan ekip üyeleri, zirvede bulunan direkteki Türk bayrağının yıprandığını gördü. Bunun üzerine daha önce Osmaniye Belediyesi’nden temin ettikleri yeni Türk bayrağını zirveye çıkardı. Ekip üyeleri, zirvedeki eski bayrağı bulunduğu direkten indirerek yerine yeni Türk bayrağını göndere çekti. Zorlu arazi şartlarına rağmen gerçekleştirilen tırmanışın ardından zirvede bayrağın yeniden dalgalanması sağlandı. BAYRAK GELENEĞİNİ SÜRDÜRECEKLER Her yıl aynı noktaya çıkarak Türk bayrağını yenilediklerini belirten ekip üyeleri, bu geleneği gelecek yıllarda da sürdürmek istediklerini ifade etti. Ekip üyeleri, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Osmaniye Belediyesi’nden aldığımız Türk bayrağımızı zirveye getirerek eskisiyle değiştirdik. Zorlu yolları aşarak buraya çıkıyoruz. Türk bayrağı her zaman zirvelere layıktır. İnşallah bu geleneğimizi her yıl sürdüreceğiz” dedi. KELDAZ’DA BAYRAK YENİLENDİ Amanos Dağları’nın yüksek kesimlerinden Keldaz mevkisinde gerçekleştirilen çalışma, enduro motosikleti tutkunlarının geleneksel etkinliklerinden biri olarak bu yıl da yapıldı. Ekip, zorlu parkuru motosikletleriyle geçerek zirveye ulaştı ve yıpranan Türk bayrağını yenisiyle değiştirdi. Yeni bayrağın direğe çekilmesinin ardından ekip üyeleri zirvede bir süre bulundu. Böylece Keldaz’ın yaklaşık 2 bin 200 rakımlı noktasında bulunan Türk bayrağı yeniden yenilenmiş oldu. İHA
Osmaniye’de enduro motosikleti tutkunları, Amanos Dağları’ndaki Keldaz mevkisine çıkarak zirvede bulunan yıpranmış Türk bayrağını yenisiyle değiştirdi.

Osmaniye Zompçular Enduro Motosiklet Ekibi üyeleri, her yıl gerçekleştirdikleri geleneği bu yıl da sürdürdü. Ekip, zorlu arazi koşullarını enduro motosikletleriyle aşarak Zorkun Yaylası’ndaki 2 bin 200 rakımlı Keldaz mevkisine ulaştı.

ZORLU ARAZİYİ AŞARAK ZİRVEYE ÇIKTILAR

Yaklaşık 2 bin 200 rakıma enduro motosikletleriyle tırmanan ekip üyeleri, zirvede bulunan direkteki Türk bayrağının yıprandığını gördü. Bunun üzerine daha önce Osmaniye Belediyesi’nden temin ettikleri yeni Türk bayrağını zirveye çıkardı. Ekip üyeleri, zirvedeki eski bayrağı bulunduğu direkten indirerek yerine yeni Türk bayrağını göndere çekti. Zorlu arazi şartlarına rağmen gerçekleştirilen tırmanışın ardından zirvede bayrağın yeniden dalgalanması sağlandı.

BAYRAK GELENEĞİNİ SÜRDÜRECEKLER

Her yıl aynı noktaya çıkarak Türk bayrağını yenilediklerini belirten ekip üyeleri, bu geleneği gelecek yıllarda da sürdürmek istediklerini ifade etti. Ekip üyeleri, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Osmaniye Belediyesi’nden aldığımız Türk bayrağımızı zirveye getirerek eskisiyle değiştirdik. Zorlu yolları aşarak buraya çıkıyoruz. Türk bayrağı her zaman zirvelere layıktır. İnşallah bu geleneğimizi her yıl sürdüreceğiz” dedi.

KELDAZ’DA BAYRAK YENİLENDİ

Amanos Dağları’nın yüksek kesimlerinden Keldaz mevkisinde gerçekleştirilen çalışma, enduro motosikleti tutkunlarının geleneksel etkinliklerinden biri olarak bu yıl da yapıldı. Ekip, zorlu parkuru motosikletleriyle geçerek zirveye ulaştı ve yıpranan Türk bayrağını yenisiyle değiştirdi. Yeni bayrağın direğe çekilmesinin ardından ekip üyeleri zirvede bir süre bulundu. Böylece Keldaz’ın yaklaşık 2 bin 200 rakımlı noktasında bulunan Türk bayrağı yeniden yenilenmiş oldu.

İHA

Osmaniye HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.