Ayşe  Yıldız
Köşe Yazarı
Ayşe Yıldız
 

‘KAHVE KEYFİ’, KEYFİMİZİ KAÇIRDI 

"Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır" atasözünü günümüz şartlarına göre uyarlasak mı acaba?  Mesela; Bir fincan kahvenin 80 yıl hatırı olsa... Evet, en az 80 yıl olması lazım ki, kahve fiyatının 1-2 ay içinde iki katı artmasına binaen, kahve ikramındaki hatırın da iki katı artmasıyla kahvenin hakkını verelim değil mi?   Dost ağırlamanın, sohbet etmenin simgesidir kahve ikramı. Günümüz şartlarında kahve içmek lüks olmuş iken, dostumuza ikram etmek şöyle bir kenara dursun. Neden mi?  En son temmuz, ağustos aylarında 1 kilo kahvenin fiyatı 45TL iken, şu an 1 kilo kahvenin fiyatı 100TL oldu.  Diyeceğim o ki; "Kahve keyfi, keyfimizi kaçırdı."  KARA BORSAYA DÜŞERSE! Brezilya'daki olumsuz iklim koşulları Türkiye'deki kahve fiyatlarını da etkilediği söyleniyor. Bu nereye kadar böyle devam eder bilinmiyor ancak, kahve fiyatlarının daha fazla artacağı yönünde konuşmalar duyuyoruz, kahve dükkanı işleten işletmecilerden. Hatta kahvenin karaborsaya düşeceği söylemleri de dönüyor etrafta.  YABANCI KAHVELER ALTIN FİYATINA YÜKSELDİ Türk kahvesindeki bu fiyat artışına kahve tüketicileri isyan ederken, yabancı kahve tüketicilerini hiç düşünemiyorum! Bundan bir iki ay evvel espresso 100 lira iken, şu an 300 liraya yükseldi.  Kahve satıcıları da bu durumda kahve satarken, altın tartar gibi itina ile tartmaya başladı.  Eskiden; "Ağabey altın tartar gibi tartma, biraz fazla koy" söylemleri vardı ve şimdilerde ise bu söylemler artık abes karşılanmaya başladı ne yazık ki. "Ah, nerede o eski günler" sözünü daha çok söyleyecek gibiyiz sanki. Kahve tiryakilerine bile kahveyi bıraktırır bu, fiyat artışı.  Kahve satıcıları; kahve fiyatları arttıkça vatandaşların aldığı gramajın da azaldığını söylüyor. Bu gidişle Türk Kahvesi tarih olursa hiç şaşırmayın.  CAFELERDE SERVİS AÇMA BEDELİ  Araştırmalara göre Brezilya'daki olumsuz iklim koşulları seneye de devam edecek ve 2022 yılında kahve fiyatı 200TL'ye ulaşacak. Hal böyle iken; "Acaba altın alacağıma kahve mi alsam, gelecek seneye yatırım yaparım" düşüncesini oluşturmuyor değil tabii. Kahve fiyatları artınca kafetaryalarda kahve içmek lüksün de lüksü oldu artık. Ha bu arada; bazı kafeteryalarda servis açma bedeli de alınmaya başlanmış. Haydi hayırlısı... Ayak bastı parası almadıklarına şükredelim şimdilik. Bu kadar zamlardan sonra bir de bu nereden çıktıysa...Bakalım daha neler göreceğiz?   Bunca kelamdan sonra şimdi bir kahve için de kaçan keyfiniz yerine gelsin! Kalın sağlıcakla...
Ekleme Tarihi: 14 Ekim 2021 - Perşembe
Ayşe  Yıldız

‘KAHVE KEYFİ’, KEYFİMİZİ KAÇIRDI 

"Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır" atasözünü günümüz şartlarına göre uyarlasak mı acaba? 

Mesela; Bir fincan kahvenin 80 yıl hatırı olsa...

Evet, en az 80 yıl olması lazım ki, kahve fiyatının 1-2 ay içinde iki katı artmasına binaen, kahve ikramındaki hatırın da iki katı artmasıyla kahvenin hakkını verelim değil mi?  

Dost ağırlamanın, sohbet etmenin simgesidir kahve ikramı. Günümüz şartlarında kahve içmek lüks olmuş iken, dostumuza ikram etmek şöyle bir kenara dursun.

Neden mi? 

En son temmuz, ağustos aylarında 1 kilo kahvenin fiyatı 45TL iken, şu an 1 kilo kahvenin fiyatı 100TL oldu. 

Diyeceğim o ki; "Kahve keyfi, keyfimizi kaçırdı." 

KARA BORSAYA DÜŞERSE!

Brezilya'daki olumsuz iklim koşulları Türkiye'deki kahve fiyatlarını da etkilediği söyleniyor. Bu nereye kadar böyle devam eder bilinmiyor ancak, kahve fiyatlarının daha fazla artacağı yönünde konuşmalar duyuyoruz, kahve dükkanı işleten işletmecilerden. Hatta kahvenin karaborsaya düşeceği söylemleri de dönüyor etrafta. 

YABANCI KAHVELER ALTIN FİYATINA YÜKSELDİ

Türk kahvesindeki bu fiyat artışına kahve tüketicileri isyan ederken, yabancı kahve tüketicilerini hiç düşünemiyorum!

Bundan bir iki ay evvel espresso 100 lira iken, şu an 300 liraya yükseldi. 

Kahve satıcıları da bu durumda kahve satarken, altın tartar gibi itina ile tartmaya başladı. 

Eskiden; "Ağabey altın tartar gibi tartma, biraz fazla koy" söylemleri vardı ve şimdilerde ise bu söylemler artık abes karşılanmaya başladı ne yazık ki. "Ah, nerede o eski günler" sözünü daha çok söyleyecek gibiyiz sanki.

Kahve tiryakilerine bile kahveyi bıraktırır bu, fiyat artışı. 

Kahve satıcıları; kahve fiyatları arttıkça vatandaşların aldığı gramajın da azaldığını söylüyor. Bu gidişle Türk Kahvesi tarih olursa hiç şaşırmayın. 

CAFELERDE SERVİS AÇMA BEDELİ 

Araştırmalara göre Brezilya'daki olumsuz iklim koşulları seneye de devam edecek ve 2022 yılında kahve fiyatı 200TL'ye ulaşacak. Hal böyle iken; "Acaba altın alacağıma kahve mi alsam, gelecek seneye yatırım yaparım" düşüncesini oluşturmuyor değil tabii.

Kahve fiyatları artınca kafetaryalarda kahve içmek lüksün de lüksü oldu artık.

Ha bu arada; bazı kafeteryalarda servis açma bedeli de alınmaya başlanmış. Haydi hayırlısı... Ayak bastı parası almadıklarına şükredelim şimdilik.

Bu kadar zamlardan sonra bir de bu nereden çıktıysa...Bakalım daha neler göreceğiz?  

Bunca kelamdan sonra şimdi bir kahve için de kaçan keyfiniz yerine gelsin! Kalın sağlıcakla...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.