İYİ PARTİ'DEN ÇİFTÇİYE EK DESTEK TEKLİFİ

SİYASET 07.06.2026 - 16:23, Güncelleme: 07.06.2026 - 16:23
 

İYİ PARTİ'DEN ÇİFTÇİYE EK DESTEK TEKLİFİ

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Gözde Aytaç, TBMM’ye sunulan arpa ve buğdaya yönelik kanun teklifini duyurdu. Açıklanan buğday ve arpa taban fiyatlarının üreticilerin beklentilerini karşılamadığını belirten Aytaç, çiftçilerin artan maliyetler karşısında desteklenmesi gerektiğini söyledi.
İYİ Parti Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ulusoy öncülüğünde hazırlanan ve TBMM’ye sunulan kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Gözde Aytaç, teklif kapsamında buğday için kilogram başına en az 3,5 TL, arpa için ise en az 2,5 TL fark ödemesi yapılmasının öngörüldüğünü ifade etti. ÜRETİCİLER EKONOMİK ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYA Üreticilerin son yıllarda artan girdi maliyetleri nedeniyle ciddi ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirten Aytaç, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için çiftçinin desteklenmesinin zorunlu hale geldiğini vurguladı. "DESTEKLERİN ARTIRILMASI GEREKİYOR" Manisa’nın Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken Aytaç, tarımsal üretimin devamlılığı açısından çiftçilerin emeğinin karşılığını almasının büyük önem taşıdığını söyledi. Aytaç açıklamasında, "Açıklanan taban fiyatlar üreticilerimizin beklentilerini karşılamaktan uzak kalmıştır. Çiftçimizin ayakta kalabilmesi ve üretime devam edebilmesi için desteklerin artırılması gerekiyor. Bu amaçla hazırlanan kanun teklifimizle üreticilerimize ek katkı sağlanması hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı. ÜRETİCİLERİN SORUNLARINA YAKIN MERCEK İYİ Parti olarak üreticilerin sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten Aytaç, çiftçilerin taleplerini ve yaşadığı sorunları gündemde tutmaya devam edeceklerini kaydetti. Tarımsal üretimin güçlendirilmesi ve çiftçilerin ekonomik olarak desteklenmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Editör: AHMET İLHAN SAĞLAM
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Gözde Aytaç, TBMM’ye sunulan arpa ve buğdaya yönelik kanun teklifini duyurdu. Açıklanan buğday ve arpa taban fiyatlarının üreticilerin beklentilerini karşılamadığını belirten Aytaç, çiftçilerin artan maliyetler karşısında desteklenmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ulusoy öncülüğünde hazırlanan ve TBMM’ye sunulan kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Gözde Aytaç, teklif kapsamında buğday için kilogram başına en az 3,5 TL, arpa için ise en az 2,5 TL fark ödemesi yapılmasının öngörüldüğünü ifade etti.

ÜRETİCİLER EKONOMİK ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYA

Üreticilerin son yıllarda artan girdi maliyetleri nedeniyle ciddi ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirten Aytaç, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için çiftçinin desteklenmesinin zorunlu hale geldiğini vurguladı.

"DESTEKLERİN ARTIRILMASI GEREKİYOR"

Manisa’nın Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken Aytaç, tarımsal üretimin devamlılığı açısından çiftçilerin emeğinin karşılığını almasının büyük önem taşıdığını söyledi. Aytaç açıklamasında, "Açıklanan taban fiyatlar üreticilerimizin beklentilerini karşılamaktan uzak kalmıştır. Çiftçimizin ayakta kalabilmesi ve üretime devam edebilmesi için desteklerin artırılması gerekiyor. Bu amaçla hazırlanan kanun teklifimizle üreticilerimize ek katkı sağlanması hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİLERİN SORUNLARINA YAKIN MERCEK

İYİ Parti olarak üreticilerin sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten Aytaç, çiftçilerin taleplerini ve yaşadığı sorunları gündemde tutmaya devam edeceklerini kaydetti. Tarımsal üretimin güçlendirilmesi ve çiftçilerin ekonomik olarak desteklenmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Editör: AHMET İLHAN SAĞLAM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.