MANİSA İTFAİYESİNE TAM NOT
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, afetlere müdahale kapasitesini uluslararası standartlara ulaştırmak amacıyla AFAD koordinasyonunda gerçekleştirilen arama-kurtarma akreditasyon sınavına katıldı. Toplam 60 kişilik uzman personel ve 12 araçla yürütülen süreçte ekipler, Sındırgı merkezli deprem senaryosuna dayanan zorlu saha tatbikatını başarıyla tamamladı.
Afet anındaki koordinasyon ve müdahale kabiliyetini ölçen sınav, gerçeğe yakın bir senaryo üzerine kurularak personelin saha reflekslerini en üst düzeyde test etti. Sınav sürecinin resmi olarak onaylanmasının ardından Manisa, Türkiye'nin sayılı akredite arama-kurtarma ekiplerinden birine sahip olacak.
SINDIRGI DEPREM SENARYOSUYLA ZORLU SINAV
Senaryo gereği Sındırgı merkezli meydana gelen büyük bir deprem ihbarının ardından hızla organize olan Manisa İtfaiyesi, kısa sürede afet bölgesine ulaştı. Toplam 12 araç ve 60 personelden oluşan profesyonel ekip, AFAD tarafından belirlenen tatbikat sahasına hızlı şekilde intikal sağladı. Bölgede kısa sürede 10’dan fazla lojistik ve operasyon çadırı kurarak tam teşekküllü bir kriz merkezi oluşturan ekipler, iki ayrı koldan eş zamanlı olarak arama-kurtarma faaliyetlerine başladı.
ENKAZDA VE YÜKSEKTE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Saha operasyonları kapsamında itfaiye ekiplerinin bir bölümü tamamen yıkılmış bir binada enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için zamana karşı yarıştı. Diğer operasyonel ekip ise merdivenli araçlar vasıtasıyla yüksek katlardan medikal tahliye faaliyeti gerçekleştirdi. AFAD Başkanlığı gözetiminde, İzmir ve Manisa ekiplerinden uzman eğitmenlerin denetiminde yürütülen süreçte, personelin saha becerileri ve kriz anı koordinasyon yeteneği en ince ayrıntısına kadar değerlendirildi.
ULUSAL VE ULUSLARARASI AFETLERDE İLK ÇAĞRI
Süreci sahada yöneten İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun vizyonu ve desteğiyle bu yola çıktıklarını vurguladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak arama-kurtarma alanında tarihi bir adım attıklarını ifade eden İnal, Belediye Başkanı Besim Dutlulu'nun süreci yakından takip ettiğini belirtti. Gürhan İnal, bu sınavı başarıyla neticelendirdiklerinde arama-kurtarma alanında uluslararası akreditasyona sahip sayılı büyükşehir belediyesinden biri olacaklarını dile getirdi.
İSTANBUL VE KOCAELİ'NİN ARDINDAN MANİSA
İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, yakın zamanda akreditasyon sürecini tamamlayan İstanbul ve Kocaeli itfaiyelerinin ardından, Manisa olarak hem ulusal hem de uluslararası afetlerde ilk çağrılacak profesyonel ekipler arasında yer alacaklarını kaydetti. Sınavın ardından komisyon değerlendirmesinin beklendiğini aktaran İnal, personelin gösterdiği yüksek performansın Manisa'nın afet vizyonunu ortaya koyduğunu vurgulayarak profesyonel yapılanmanın kesintisiz devam edeceğini sözlerine ekledi.
Editör: ADNAN POYRAZ
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
