RAMAZAN COŞKUSU YUNUSEMRE’DE YAŞANACAK
Yunusemre Belediyesi, "11 Ayın Sultanı" Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Belediye Başkanı Semih Balaban, ilçe genelinde kurulacak iftar sofraları ve düzenlenecek kültürel etkinliklerle Ramazan ruhunu tüm mahallelerde yaşatacaklarını duyurdu.
Yunusemre Belediyesi, bu yıl Ramazan ayını birlik, beraberlik ve sosyal dayanışma temasıyla karşılıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülecek programlar kapsamında, her akşam farklı bir mahallede binlerce vatandaş aynı sofrada buluşacak. İftar programlarına geleneksel gösteriler ve manevi dinletiler eşlik edecek.
"BİR İFTAR DA SEN VER" KAMPANYASI BAŞLADI
Belediye Başkanı Semih Balaban, Ramazan ayının paylaşma gücüne dikkat çekerek "Bir İftar Da Sen Ver" bağış kampanyasını başlattıklarını açıkladı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ile hayırseverler arasında köprü kurmayı hedeflediklerini belirten Balaban, "Bir lokmanın bölündükçe çoğaldığını biliyoruz. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız 444 62 09 numaralı hattımızdan bilgi alabilir" dedi.
MAHALLELER ŞENLENECEK
Ramazan ayı boyunca sadece sofralar kurulmayacak, aynı zamanda geleneksel Türk tiyatrosu ve tasavvuf müziği de vatandaşlarla buluşacak. Kukla Çilli Şov, semazen gösterileri ve ilahi dinletileriyle zenginleştirilen programlar, Akgedik’ten Muradiye’ye, Laleli’den Uncubozköy’e kadar geniş bir coğrafyaya yayılacak. Etkinliklerin merkezi ise 100. Yıl Meydanı olacak.
YUNUSEMRE RAMAZAN ETKİNLİK TAKVİMİ
Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren uygulanacak olan etkinlik programında 19-21 Şubat: Akgedik, Horozköy ve Karaköy’de İftar ve Kukla Şov. 22 Şubat Pazar: 100. Yıl Meydanı’nda Semazen ve Solist ekibi eşliğinde büyük buluşma. 2-5 Mart: Uncubozköy, Barbaros ve Muradiye mahallelerinde iftar sofraları. 11-17 Mart: Muradiye, Ayn-i Ali ve Seyitli mahallelerinde final programları yer alıyor.
SOSYAL BELEDİYECİLİK VURGUSU
Başkan Semih Balaban, belediyenin tüm imkanlarını Ramazan’ın ruhuna uygun şekilde seferber ettiklerini belirterek, "Tüm halkımızı sofralarımızda bir arada olmaya, lokmamızı paylaşmaya davet ediyorum. Amacımız, Yunusemre’de kimsenin kendisini yalnız hissetmediği bir manevi iklim oluşturmaktır" ifadelerini kullandı.
Editör: PINAR ÖZEL
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
