Yunusemre’den Down Sendromlulara Farkındalık
Yunusemre’den Down Sendromlulara Farkındalık
Yunusemre Belediyesi, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında özel gereksinimli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenledi. Belediye yöneticilerinin katıldığı programlarda sergi açılışı yapıldı, çocukların hazırladığı gösteriler sunuldu ve gün boyunca farklı sosyal etkinlikler gerçekleştirildi.
Yunusemre Belediyesi, farkındalık gününe özel hazırlanan programlarla özel gereksinimli çocukların sosyal hayata katılımını destekleyen kapsamlı bir etkinlik serisi düzenledi.
ZİYARET VE SERGİ AÇILIŞI
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kuyumcu, özel gereksinimli bireyleri belediye binasında ağırlayarak günün ilk etkinliğine ev sahipliği yaptı. Ziyarette Başkan Yardımcıları Seyit Ali Özmen, Mehmet Mesut Doğan ve meclis üyeleri Zühre Karabulut ile Mümin Şafak da hazır bulundu. Program kapsamında Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi ile Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan el emeği ürünlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Katılımcılar, öğrencilerin hazırladığı çalışmaları beğeniyle inceledi.
MEYDAN KAFE’DE ETKİNLİKLER SÜRDÜ
Sergi sonrasında etkinlikler Meydan Kafe’de devam etti. Down sendromlu bireylerin hazırladığı çalışmalar sergilenirken davetlilere kahvaltı ikram edildi. Katılımcılar, özel gereksinimli çocukların çalışmalarına yoğun ilgi gösterdi.
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE GÖSTERİLER
Günün ilerleyen bölümünde program Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sürdü. Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Gürtunca ve Mehmet Mesut Doğan’ın yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Berk Mersinli, belediye meclis üyeleri ile ilgili komisyon üyeleri katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından yapılan konuşmalarda farkındalık gününün özel önemi vurgulandı.
RİTİM VE MEHTER GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI
Konuşmaların ardından özel gereksinimli bireylerin hazırladığı ritim performansı ve mehter gösterisi sahnelendi. Çocukların sergilediği gösteriler izleyicilerden büyük alkış aldı. Etkinlik, gün boyunca renkli görüntülere sahne oldu.
Editör: ADNAN POYRAZ
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
