ATATÜRK PORTRESİ SERGİYE DAMGA VURDU
ATATÜRK PORTRESİ SERGİYE DAMGA VURDU
Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi’nin Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlediği yıl sonu sergisi, kursiyerlerin el emeği ürünleriyle büyük beğeni topladı. Serginin en dikkat çeken eseri ise emekli öğretmen Hüsniye Tüylü’nün altı ayda, 7 bin 600 motif kullanarak hazırladığı Atatürk portresi oldu. Tüylü, eseriyle Atatürk’ün fikirlerini gelecek nesillere aktarmayı amaçladığını söyledi.
Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve kurdele kesimiyle açılan sergiye Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, eşi Reyhan Gülpınar Güngör, Alaşehir Belediye Başkan Vekili Muammer İbişoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Latif Akgün, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
"7 BİN 600 MOTİF KULLANDIM"
Yıl boyunca kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin sergilendiği etkinlikte, emekli öğretmen Hüsniye Tüylü'nün hazırladığı Atatürk portresi büyük ilgi gördü. Halk Eğitimi Merkezi kurslarına katıldığını belirten Tüylü, "Çok sevdiğim Atatürk'ün resmini yapmayı uygun gördüm. Yaklaşık altı aylık çalışma sonucunda tığ ile 7 bin 600 motif kullanarak Atatürk'ün imzalı portresini hazırladım. Onun fikirlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu eseri ortaya çıkardım" dedi.
"BAL ŞERBETİNDEN İKRAM EDİYORUZ"
Canlı hayvan yetiştiriciliği ve besicilik kursu eğitmeni Mustafa Babüroğlu ise kursiyerlere yıl boyunca hayvan bakımı ve beslenmesi konusunda eğitim verdiklerini belirterek, "Bugün burada arıcılık üzerine hazırladığımız sergide bal, bal şerbeti ve petek gibi ürünleri tanıtıyoruz. Ayrıca cam gözlem kovanlarında arıların çalışma sistemini vatandaşlara anlatıyoruz. Hazırladığımız bal şerbetinden de ziyaretçilerimize ikram ediyoruz" diye konuştu.
BU DÖNEMDE 269 KURS AÇILDI
Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan Aktaş da hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, değişen dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün eğitimle yetiştirilebileceğini söyledi. Bu eğitim öğretim döneminde 269 kurs açıldığını ve 5 bin 704 kursiyere hizmet verildiğini belirten Aktaş, toplumun ihtiyaçlarına göre 2 bin 378 farklı alanda kurs açılabildiğini ifade etti.
RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Etkinlikte sahnelenen halk oyunları gösterisi de renkli görüntülere sahne oldu. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Latif Akgün de halk oyunları ekibine eşlik etti. Etkinlik ziyaretçilerin sergiyi gezmesiyle devam etti.
(İHA)
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
