MANİSA’DA BİNLERCE KİŞİLİK SOFRA KURULACAK
Manisa Büyükşehir Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan için şehri dayanışma ve geleneksel eğlencelerle donatıyor. 17 ilçenin tamamında kurulacak sofralarla 160 binden fazla vatandaşı buluşturacak olan Büyükşehir, Cumhuriyet Meydanı’nı ise eski Ramazan akşamlarının ruhuyla canlandıracak.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının paylaşma ruhunu kentin her noktasına ulaştırmak için hazırlıklarını tamamladı. Şehir merkezinden en uzak mahallelere kadar yayılacak olan "Bereket Sofraları", Ramazan boyunca on binlerce Manisalıyı aynı ekmekte buluşturacak.
CUMHURİYET MEYDANI VE ESKİ GARAJDA İFTAR HEYECANI
Program kapsamında her akşam Cumhuriyet Meydanı’nda, 16 gün boyunca ise Eski Garaj alanında dev iftar sofraları kurulacak. Büyükşehir’in mobil ekipleri, belirlenen takvim dahilinde 17 ilçenin tamamında hemşehrileriyle bir araya gelecek. Hedeflenen 160 bin kişilik katılım ile Manisa, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden birine sahne olacak.
“GELENEKSEL RAMAZAN EĞLENCELERİ GERİ DÖNÜYOR”
Manevi atmosfer, sadece sofralarla sınırlı kalmayacak. Cumhuriyet Meydanı’nda her akşam düzenlenecek kültürel etkinliklerle eski Ramazanların ruhu yeniden hayat bulacak. Programda; Hacivat ve Karagöz, Orta Oyunu, Ateşbaz ve Sihirbazlık Gösterileri, Kanto Şov, Aşuk ile Maşuk, Ramazan Dinletileri gibi her yaş grubuna hitap eden gösteriler yer alacak.
"SEVGİ VE KARDEŞLİĞİ PAYLAŞIYORUZ"
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sosyal belediyecilik vizyonuyla hareket ettiklerini vurgulayarak şu açıklamayı yaptı: “Ramazan sadece aç kalmak değil; bölüşmek ve bir arada olmaktır. Biz bu yıl sadece yemek değil, sevgi ve kardeşliği paylaşıyoruz. 17 ilçemizde omuz omuza iftar açacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir Manisa için çalışıyoruz. Tüm hemşehrilerime huzur ve bereket dolu bir Ramazan diliyorum.”
Editör: ADNAN POYRAZ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
