Ramazan Duman
Köşe Yazarı
Ramazan Duman
 

MANİSA HAMZABEYLİ'DE "ÖLÜM KÖPRÜSÜ" ALARMI: GEDİZ ÜZERİNDE FACİA KAPIDA

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Hamzabeyli Mahallesi’nde bulunan Gediz Köprüsü, adeta faciaya davetiye çıkarıyor. Yıllardır binlerce dönüm tarım arazisinin tek geçiş noktası olan köprü, bugün çökmüş yapısıyla “ölüm köprüsü” olarak anılmaya başladı. *** Köprünün bir bölümünde oluşan büyük çökme ve derin yarıklar, her gün yüzlerce traktör, motosiklet, iş makinesi ve otomobilin geçtiği yolu ölüm tuzağına çevirmiş durumda. Özellikle kış aylarında artan yağışlar sonrası hasarın büyüdüğü gözle görülürken, bölgede yaşayan vatandaşlar her geçişte büyük korku yaşıyor. “HER GEÇİŞTE ÖLÜMLE BURUN BURUNAYIZ” Hamzabeyli’de çiftçilik yapan vatandaşlar, başka alternatif yol bulunmadığını belirterek köprüyü kullanmak zorunda olduklarını söylüyor. Sezonun başlamasıyla birlikte trafiğin daha da yoğunlaştığını ifade eden köylüler, “Her gün bu köprüden geçiyoruz ama her an çökecekmiş gibi. Korkuyoruz ama mecburuz” diyerek yaşadıkları çaresizliği dile getiriyor. FACİA OLMADAN ÖNLEM ALIN! Bölge halkı, olası bir çökme durumunda araçların ve insanların Gediz Nehri’ne sürüklenebileceği uyarısında bulunuyor. “Bir gün biri bu köprüden geçerken sulara gömülecek” diyen vatandaşlar, yetkililere açık çağrıda bulunuyor: “Can kaybı yaşanmadan bu köprü acilen yapılmalı.” YETKİLİLERE SERT MESAJ: DAHA NE BEKLENİYOR? Başta Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi olmak üzere ilgili tüm kurumlara seslenen vatandaşlar, tepkilerini sert sözlerle dile getiriyor: “Daha neyi bekliyorsunuz? Bir gencin sulara kapılmasını mı? Bir canın gitmesini mi? Bu köprü her an yıkılabilir. Bu sorumluluğun altından kim kalkacak?” BURADAN YETKİLİ BELEDİYELERİ UYARIYORUM!!! Hamzabeyli Gediz Köprüsü için yapılan bu çağrı, sadece bir şikâyet değil; açık bir uyarı niteliği taşıyor. Yetkililer harekete geçmezse, yaşanacak bir facianın sorumluluğu görmezden gelenlerin omuzlarında olacak. Bu köprü artık taşımıyor. Bu köprü müdahale olmazsa can alır.
Ekleme Tarihi: 06 Nisan 2026 -Pazartesi

MANİSA HAMZABEYLİ'DE "ÖLÜM KÖPRÜSÜ" ALARMI: GEDİZ ÜZERİNDE FACİA KAPIDA

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Hamzabeyli Mahallesi’nde bulunan Gediz Köprüsü, adeta faciaya davetiye çıkarıyor. Yıllardır binlerce dönüm tarım arazisinin tek geçiş noktası olan köprü, bugün çökmüş yapısıyla “ölüm köprüsü” olarak anılmaya başladı.

***

Köprünün bir bölümünde oluşan büyük çökme ve derin yarıklar, her gün yüzlerce traktör, motosiklet, iş makinesi ve otomobilin geçtiği yolu ölüm tuzağına çevirmiş durumda. Özellikle kış aylarında artan yağışlar sonrası hasarın büyüdüğü gözle görülürken, bölgede yaşayan vatandaşlar her geçişte büyük korku yaşıyor.

“HER GEÇİŞTE ÖLÜMLE BURUN BURUNAYIZ”

Hamzabeyli’de çiftçilik yapan vatandaşlar, başka alternatif yol bulunmadığını belirterek köprüyü kullanmak zorunda olduklarını söylüyor. Sezonun başlamasıyla birlikte trafiğin daha da yoğunlaştığını ifade eden köylüler, “Her gün bu köprüden geçiyoruz ama her an çökecekmiş gibi. Korkuyoruz ama mecburuz” diyerek yaşadıkları çaresizliği dile getiriyor.

FACİA OLMADAN ÖNLEM ALIN!

Bölge halkı, olası bir çökme durumunda araçların ve insanların Gediz Nehri’ne sürüklenebileceği uyarısında bulunuyor. “Bir gün biri bu köprüden geçerken sulara gömülecek” diyen vatandaşlar, yetkililere açık çağrıda bulunuyor: “Can kaybı yaşanmadan bu köprü acilen yapılmalı.”

YETKİLİLERE SERT MESAJ: DAHA NE BEKLENİYOR?

Başta Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi olmak üzere ilgili tüm kurumlara seslenen vatandaşlar, tepkilerini sert sözlerle dile getiriyor: “Daha neyi bekliyorsunuz? Bir gencin sulara kapılmasını mı? Bir canın gitmesini mi? Bu köprü her an yıkılabilir. Bu sorumluluğun altından kim kalkacak?”

BURADAN YETKİLİ BELEDİYELERİ UYARIYORUM!!!

Hamzabeyli Gediz Köprüsü için yapılan bu çağrı, sadece bir şikâyet değil; açık bir uyarı niteliği taşıyor. Yetkililer harekete geçmezse, yaşanacak bir facianın sorumluluğu görmezden gelenlerin omuzlarında olacak.

Bu köprü artık taşımıyor. Bu köprü müdahale olmazsa can alır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.